Metoo στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Ο «παιδεραστής» καθηγητής, οι καταγγέλλουσες φοιτήτριες και η συγκάλυψη

Metoo στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Ο «παιδεραστής» καθηγητής, οι καταγγέλλουσες φοιτήτριες και η συγκάλυψη

Μία νέα καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης ήρθε στο φως της δημοσιότητας αυτή τη φορά για καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της στο facebook η Φοιτητική Ένωση για το Φύλο και την Ισότητα «Φylis AUTh», πρόκειται για καταγγελίες φοιτητριών για καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ο οποίος έχει τη φήμη του «παιδεραστή» στους φοιτητικούς κύκλους. Ο καθηγητής, φέρεται σύμφωνα με τρεις μαρτυρίες τις οποίες επικαλείται η «Φylis AUTh» να έχει παρενοχλήσει σεξουαλικά φοιτήτριες. Μάλιστα όπως καταγγέλλεται αν και έχουν γίνει καταγγελίες προς το υπουργείο Παιδείας και τις πρυτανικές αρχές εντούτοις μπήκαν στο αρχείο.

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση της «Φylis AUTh»:

«Αναφορά περιστατικού παρενόχλησης και κακοποίησης από καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Πρόσφατα μας γνωστοποιήθηκαν καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και παρεμβατικότητα που αφορά καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ο εν λόγω καθηγητής έχει την φήμη του «παιδεραστή» στους φοιτητικούς κύκλους του πανεπιστημίου, και πλησιάζει στα δήθεν φιλικά φοιτήτριες, περιεργαζοντας «πεινασμένα» (όπως αναφέρουν οι καταγγέλλουσες) τα σώματα τους και ενίοτε τις αγγίζει σε προσωπικά σημεία του σώματος τους. Υπάρχουν ήδη 3 μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες προσεγγίζει τις καταγγέλουσες μέσω των social media, όπως το facebook, και στέλνει σε αυτές παρεμβατικά προσωπικά μηνύματα. Έπειτα προβαίνει σε υποσχέσεις για επαγγελματικές ευκαιρίες και σε απειλές πως, εφόσον δεν δεχτούν την προσφορά του, θα δυσκολευτούν να ανελιχθούν επαγγελματικά ή δεν θα μπορέσουν καν να εργαστούν. Αφού λοιπόν τις πιέζει να δεχτούν να βρεθούν μαζί του, την ώρα της συνάντησης, τους μιλάει χυδαία, ζητάει να βγάλουν φωτογραφίες μαζί «κολλητά», τις αγγίζει και προσπαθεί να τις φιλήσει.

Ο ίδιος καθηγητής στα πλαίσια ενός μαθήματος του τμήματος, φρόντισε να σηκώσει φοιτήτρια και δημοσίως αναφέρθηκε στο στήθος της ως «τα κουμπιά της», τα οποία ήθελε και να χρησιμοποιήσει για την παρουσίαση μιας άσκησης. Μετά από ένσταση της ίδιας της φοιτήτριας, ο ίδιος γέλασε και συνέχισε κανονικά την άσκηση, στο τέλος της οποίας, αγκάλιασε την φοιτήτρια με τρόπο που σηκώθηκε η φούστα της, αποκαλύπτοντας (προφανώς επίτηδες) συγκεκριμένα σημεία του σώματός της. Στην σχολή επίσης φημολογείται ότι παρόμοια παρενοχλητική συμπεριφορά με τις καταγγέλουσες έχουν βιώσει και καθηγήτριες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι, στα πλαίσια των ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων του, δημοσίευσε ένα έργο γεμάτο σεξιστική ρητορική, το οποίο αναπαράγει την κουλτούρα βιασμού, και υπάρχει δημοσιευμένο ακόμα και σήμερα. Ο καθηγητής, δεδομένου ότι είναι υψηλά ιστάμενος, είναι προστατευμένος από τις πρυτανικές αρχές, οι οποίες έχουν φροντίσει να συγκαλύψουν το ζήτημα όταν αυτό βγήκε στην δημοσιότητα. Ταυτόχρονα, το Υπουργείο Παιδείας δεν εξετάζει καταγγελίες και -κάτι που δε μας εκπλήσσει- τις βάζει στο αρχείο.

Το καθεστώς πλήρους συγκάλυψης που έχουμε δει και βλέπουμε ακόμα να επικρατεί σε πολλά ελληνικά πανεπιστήμια, θρέφεται από τις σχέσεις εξουσίας που αναπτύσσονται ανάμεσα στο καθηγητικό προσωπικό και στην φοιτητική κοινότητα και επιβιώνει μέσω της ανοχής των πανεπιστημιακών αρχών. Είμαστε εδώ, όλα μαζί στον αγώνα κατά του σεξισμού και της παρενόχλησης, για να στηρίξουμε τις καταγγέλλουσες. Κανένα μόνο!»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter