Μέτρα απόγνωσης και καταστροφής

Μέτρα απόγνωσης και καταστροφής

Τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση Μητσοτάκη την Παρασκευή σχετικά με την προσπάθεια περιορισμού των κρουσμάτων κορονοϊού βάζουν ταφόπλακα στην προσπάθεια της βιομηχανίας του τουρισμού, τουλάχιστον στη βόρειο Ελλάδα, να περισώσει κάτι από τα έσοδα της φετινής χρονιάς ώστε να μπορέσει να δει το 2021 με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Και δεν είναι τόσο αυτά καθαυτά τα μέτρα, αλλά ο τρόπος και ο χρόνος με τον οποίο λαμβάνονται κυβερνητικές οι αποφάσεις οι οποίες στη συνέχεια μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα αναιρούνται.

Έχοντας την έξωθεν καλή μαρτυρία για την επιτυχία στην αντιμετώπιση της πανδημίας οι «άριστοι» του Μητσοτάκη πίστεψαν ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν επιτυχώς και την οικονομική κρίση που κατατρώει τα ελληνικά νοικοκυριά, περιγελώντας τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης που εκτιμούσαν και συνεχίζουν βέβαια να εκτιμούν ότι η ύφεση της ελληνικής οικονομίας θα φτάσει σε διψήφια νούμερα.

Θέλοντας λοιπόν να σταματήσουν την κατηφόρα της οικονομίας πήραν πίσω σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα τα μέτρα προστασίας, μην ακούγοντας τους ειδικούς και μη θέλοντας να δουν το αποτέλεσμα που είχαν αντίστοιχες πρακτικές σε άλλες χώρες.

Με υπερφίαλη διαφήμιση στο εξωτερικό περί ασφαλούς χώρας και με ανοιχτά σύνορα κατάφεραν να προσελκύσουν τουρίστες κυρίως από τις βαλκανικές χώρες που όμως δεν έκαναν ελέγχους για κορονοϊό.

Το αποτέλεσμα το βλέπουμε από την αρχή της εβδομάδας, τα κρούσματα άρχισαν να πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα, κάτι που είχε σαν συνέπεια να πανικοβληθούν οι «άριστοι» και να αποφασίσουν τόσο αυστηρούς ελέγχους στον Προμαχώνα που ουσιαστικά κλείνουν τον τουρισμό στη βόρειο Ελλάδα για εφέτος. Και είναι σίγουρο ότι οι ανερμάτιστες αποφάσεις θα έχουν δυσμενέστατες συνέπειες και συνολικά στον ελληνικό τουρισμό.

Ποιος θα πληρώσει μοριακό τεστ, το οποίο στοιχίζει στην Ελλάδα 250 ευρώ για να κάνει τουρισμό στη χώρα μας; Αν σκεφτεί κανείς τις οικονομίες των Βαλκανίων και το οικονομικό τους επίπεδο, η απάντηση είναι σίγουρα κανένας.

Αν μάλιστα τα πράγματα χειροτερέψουν από τις 15 Ιουλίου που ανοίγει ανεξέλεγκτα και η αγορά της Βρετανίας και αναγκαστούν οι κυβερνητικοί παράγοντες να επεκτείνουν την εφαρμογή του μέτρου για μοριακό τεστ, τότε είναι σίγουρο ότι η καταστροφή θα είναι ολοκληρωτική.

Και η καταστροφή θα είναι αποτέλεσμα αποκλειστικά της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη που χωρίς πρόγραμμα και χωρίς σχέδιο οδηγεί την ελληνική οικονομία στη πιο βαθιά ύφεση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter