Μέτρα ασπιρίνες για την οικονομία

Μέτρα ασπιρίνες για την οικονομία

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το οικονομίκό της επιτελείο βρίσκονται σε άλλη διάσταση.

Τα μέτρα που εξήγγειλαν χθες ως δεύτερο πακέτο βοήθειας στις επιχειρήσεις και τους πολίτες είναι ασπιρίνες μπροστά στην λαίλαπα που έρχεται εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού η οποία κτυπάει με σφοδρότητα τη χώρα μας.

Μέτρα αμφίβολης αποτελεσματικότητας που δεν συνάδουν με το μέγεθος της ύφεσης και της ανεργίας που ήδη δοκιμάζουν επιχειρήσεις και εργαζόμενους.

Η κυβέρνηση με την οικονομική της πολιτική το οκτάμηνο στο οποίο βρίσκεται στην εξουσία κατάφερε να στείλει στην ύφεση την ελληνική οικονομία πολύ πριν προκύψει η πανδημία του κορονοϊού.

Χωρίς σχέδιο, χωρίς επενδύσεις, με μόνο φοροαπαλλαγές για τους οικονομικά δυνατούς και κατάργηση όλων των ενισχύσεων για τους αδύναμους η ελληνική οικονομία είχε αρχίσει να βουλιάζει ήδη από το τέλος του προηγούμενου έτους.

Η εμφάνιση της πανδημίας στέλνει το ταμειακό έλλειμμα στα τέλη Φεβρουαρίου να υστερεί κατά 2 δισ. ευρώ σε σχέση με το πρώτο δίμηνο του 2019.

Ήδη δεκάδες εταιρείες προχώρησαν σε χιλιάδες απολύσεις υπαλλήλων τους με την ανακοίνωση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας και το κλείσιμο των καταστημάτων.

Η κυβέρνηση με τα μέτρα που ανακοίνωσε στέλνει στη φτώχεια και την κοινωνική μιζέρια χιλιάδες νοικοκυριά καθώς δεν λαμβάνει καθόλου υπόψη της τους εργαζόμενους στην ιδιωτική οικονομία των οποίων οι εταιρείες λειτουργούν στα όρια ή υπολειτουργούν.

Δεν ανακοίνωσε τίποτα για τα χρέη σε εφορίες και τράπεζες, για διευκολύνσεις στους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ, παρά μόνο ο αναίσχυντος υπουργός μη επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης αποφάνθηκε ότι με 400 ευρώ μπορεί να ζήσει μια οικογένεια καθώς θα μένει στο σπίτι.

Οι παραινέσεις για αποφυγή απολύσεων είναι αστείες. Παρακαλεί η κυβέρνηση τους επιχειρηματίες να μην απολύσουν προσωπικό. Μα ποιος ξενοδόχος θα πειστεί να μην απολύσει όταν σταμάτησε η κρατική διαφήμιση στο εξωτερικό και οι περιορισμοί ουσιαστικά απαγορεύουν οποιαδήποτε μετακίνηση πολιτών;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του στα σαλόνια στα οποία κινούνται δεν έχουν καταλάβει απολύτως τίποτα για το τσουνάμι που έρχεται.

Δεν πήραν καν υπόψη τους τα μέτρα που ανακοίνωσε στη Γαλλία ο ομοϊδεάτης τους Εμανουέλ Μακρόν που τον αντιγράφουν στις παραινέσεις και στα συνθήματα, όπως το «έχουμε πόλεμο» αλλά ξεχνούν να τον αντιγράψουν και στη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας. 

documentonews.gr  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter