Μέτρα εξοικονόμησης ενέργεια στο Δημόσιο – Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις

Μέτρα εξοικονόμησης ενέργεια στο Δημόσιο – Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις

Κοινή συνέντευξη Τύπου έχουν προγραμματίσει την Τετάρτη λίγο μετά τις 10.00 το πρωί οι υπουργοί Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, προκειμένου να ανακοινώσουν τις κυβερνητικές αποφάσεις για την εξοικονόμηση ενέργεια στον δημόσιο τομέα, την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να επιδοτεί από τον κρατικό προϋπολογισμό την κερδοσκοπία του ενεργειακού λόμπι, ώστε να περιορίσει την επιβάρυνση των καταναλωτών.

Μεταξύ άλλων, κάποια από τα μέτρα λέγεται πως αφορούν αντίποινα για τη μη συμμόρφωση με τα νέα δεδομένα. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν για παράδειγμα πως όσες δημόσιες υπηρεσίες δεν «πιάνουν» τους διακηρυγμένους ενεργειακούς στόχους, δεν θα τους επιτρέπονται οι προσλήψεις προσωπικού.

Την παρουσίαση θα συντονίσει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ενώ μια πρώτη «γεύση» έδωσε την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

«Το Δημόσιο πρόκειται να δώσει το καλό παράδειγμα στην εξοικονόμηση ενέργειας» δήλωσε ο κ. Σκέρτσος. παραπέμποντας σε σχετικές ανακοινώσεις που θα γίνουν την Τετάρτη. «Σε κάθε περίπτωση, η εξοικονόμηση, ανεξαρτήτως της κρίσης, είναι κάτι που πρέπει να μπει στην κουλτούρα μας ούτως ή άλλως. Κάνει καλό στο περιβάλλον, στην τσέπη μας, δημιουργεί πιο συνειδητοποιημένους καταναλωτές», συμπλήρωσε ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Διαβάστε επίσης:

Ενεργειακό σοκ: Ποια μέτρα λαμβάνουν οι χώρες της ΕΕ για πιο φθηνό ρεύμα

Κύρτσος: «Φλυαρία» οι προτάσεις Μητσοτάκη στην ΕΕ για τις τιμές στην ενέργεια

Ενεργειακή κρίση: Η ΕΕ «θωρακίζεται» ενώ η Μόσχα συνεχίζει τις απειλές – Τα σχέδια για τον δύσκολο χειμώνα

Στην Ισπανία δωρεάν μετακινήσεις, στην Ελλάδα επιδότηση στα… κέρδη των επιχειρηματιών ενέργειας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter