Μέτρα και αντίμετρα θα ψηφιστούν και θα εφαρμοστούν ταυτόχρονα

Μέτρα και αντίμετρα θα ψηφιστούν και θα εφαρμοστούν ταυτόχρονα

Ενημέρωση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από Τσακαλώτο- Αχτσιόγλου για την πορεία της διαπραγμάτευσης στο κοινοβούλιο. Άμεσα μέτρα κοινωνικής προστασίας ζήτησαν οι βουλευτές.

Μέτρα και αντίμετρα της επικείμενης συμφωνίας με τους δανειστές, θα ψηφιστούν και θα εφαρμοστούν ταυτόχρονα. Αυτή ήταν η διαβεβαίωση που έλαβαν από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την ‘Εφη Αχτσιόγλου οι βουλευτές που συμμετείχαν στην 2ωρη σύσκεψη ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε στην Βουλή. Αυτή ακριβώς το πλαίσιο όπως επισημάνθηκε είναι και η «κόκκινη γραμμή» της κυβέρνησης.

Στην ενημερωτική διαδικασία πήραν μέρος περίπου 45  βουλευτές του κοινοβουλευτικού τομέα εργασίας για την οικονομία και την ανάπτυξη. Τον λόγο έλαβαν περίπου 20 βουλευτές οι οποίοι μετέφεραν τον προβληματισμό τους για το πώς θα αναζητηθούν οι ισορροπίες μεταξύ της αναγκαιότητας για άμεσο κλείσιμο της αξιολόγησης αλλά και την φύση των μέτρων που θα ληφθούν. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προστασία των παραγωγικών κοινωνικών στρωμάτων που έχουν πληγεί και φυσικά τις αδύναμες και ευπαθείς ομάδες.

Ορίζοντας της επίτευξης συμφωνίας παραμένει η 20η του μήνα, ενώ από τους αρμόδιους υπουργούς επισημάνθηκε ότι αυτή την φορά δεν έχουμε «μία μονόπλευρη διαπραγμάτευση» όπως στο παρελθόν, αλλά υπάρχει προσπάθεια για θετική έκβαση με βάση τα μακροοικονομικά μεγέθη που «πάνε καλά» αλλά και τις φετινές οικονομικές επιδόσεις της χώρας.

Φυσικά έκδηλη ήταν η ανησυχία ο προβληματισμός και η ένταση των βουλευτών που εξέρχονταν από την αίθουσα, ενώ βιαστικοί βγήκαν τόσο η Ε.Αχτσιόγλου όσο και ο Ε.Τσακαλώτος ο οποίος επισήμανε ότι είναι σε εξέλιξη οι συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων. Ειδικά μάλιστα για τα εργασιακά επισημάνθηκε στην ενημέρωση ότι τα πράγματα είναι «δύσκολα» κυρίως λόγω των συνεχιζόμενων απαιτήσεων του ΔΝΤ. 

Πάντως ερωτώμενος ο διευθυντής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Κ.Ζαχαριάδης επισήμανε ότι «ισχύει η δήλωση Μοσκοβισι» σχετικά με την υπεράσπιση του ευρωπαϊκού μοντέλου ενώ για τον Γ.Νταισελμπλουμ περί αντισταθμιστικών μέτρων με την προυπόθεση υψηλών πλεονασμάτων επισήμανε με νόημα ότι … «έχει εκλογές στην χώρα του».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter