Μέτρα κατά κορονοϊού: «Κόβουν και ράβουν»… μοντέλα στην κυβέρνηση – Γαλλικό ή ολλανδικό;

Μέτρα κατά κορονοϊού: «Κόβουν και ράβουν»… μοντέλα στην κυβέρνηση – Γαλλικό ή ολλανδικό;

Το σενάριο της υιοθέτησης του γαλλικού “μοντέλου”  εξετάζει η κυβέρνηση, προετοιμάζοντας την υποχρεωτικότητα της τρίτης δόσης εμβολίου για τον κορονοϊό σε ηλικίες άνω των 65 ετών.

Να σημειωθεί πως στην Γαλλία, το πιστοποιητικό σε πολίτες άνω των 65 ετών που δεν πραγματοποιούν την τρίτη δόση, παύει να είναι έγκυρο, πέντε εβδομάδες μετά το πέρας του εξαμήνου από την χορήγηση της δεύτερης δόσης.

Πάντως γίνεται λόγος για τεχνικές δυσκολίες σχετικά με την εφαρμογή ενός τέτοιου μοντέλου, ενώ υπάρχει προβληματισμός μήπως δοθεί μια λύση για το θέμα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ή αν τελικά η Ελλάδα θα προχωρήσει μεμονωμένα.

Σε κάθε περίπτωση αν η κατάσταση με την πανδημία επιδεινωθεί περαιτέρω στην χώρα μας δεν αποκλείεται ένα ολικό «μπλόκο» σε ανεμβολίαστους .

Με βάση αυτό το σενάριο ο ανεμβολίαστος πολίτης θα μπορεί μόνο να μεταβαίνει στην εργασία του, να προμηθεύεται τρόφιμα και φάρμακα μη έχοντας πρόσβαση σε κανέναν άλλον χώρο προκειμένου να προστατευτεί τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπολίτες του, κατά τα πρότυπα του… ολλανδικού και αυστριακού μοντέλου.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter