Μέτρα «μικρής» κυβέρνησης

Αποδεικνύεται τελικά σε ελάχιστο χρόνο ότι αυτή η κυβέρνηση είναι πολύ «μικρή».

Μέσα σε αυτήν τη λαίλαπα που χτυπάει την ελληνική κοινωνία τα μέτρα που λήφθηκαν είναι πάρα πολύ, μα πάρα πολύ λίγα. Οταν η ανεργία εξακολουθεί να βρίσκεται στα ύψη και η οικονομία τώρα πλέον είναι σε ύφεση ενώ μέχρι το α΄ εξάμηνο του 2019 βρισκόταν σε άνοδο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη πήρε τα λιγότερα μέτρα ως ποσοστό του ΑΕΠ από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης. Εξήγγειλε μέτρα 5% του ΑΕΠ, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στη Βρετανία είναι 15% ενώ στην Ισπανία και την Ιταλία 20%. Αυτοθαυμάζεται ότι έβαλε τη χώρα στο QE όταν η επικεφαλής της ΕΚΤ αναφέρει ρητά ότι η βοήθεια δίδεται εκτάκτως μόνο και μόνο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ακόμη ένα fake μιας «μικρής» κυβέρνησης.

Η ΕΚΤ αποφάσισε να στηρίξει την ευρωπαϊκή οικονομία με πρώτη αυτήν της Ιταλίας γιατί διαφορετικά κινδύνευε να καταρρεύσει η ΕΕ. Κοντά στον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα και ας αφήσουν τα παραμύθια Σταϊκούρας, Γεωργιάδης, Βρούτσης και Μητσοτάκης.

Ας καταλάβουν ότι για τις 40.000 απολύσεις που έγιναν στο α΄ δεκαπενθήμερο του Μαρτίου στην Ελλάδα τα €800 δεν λύνουν κανένα πρόβλημα. Παρηγοριά στον άρρωστο και τίποτε άλλο.

Για την περίοδο μετά την κρίση η μόνη εξαγγελία είναι €6 δισ. δάνεια για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν. Ετσι, χωρίς προϋποθέσεις. Πάλι οι επιτήδειοι δικοί μας θα επωφεληθούν. Αλλά ποια κυβέρνηση της Δεξιάς ενδιαφέρθηκε για την άνοδο του βιοτικού επιπέδου των πολιτών; Ας το λάβουν υπόψη οι ψηφοφόροι στις επόμενες εκλογές.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.