Μέτρα «μικρής» κυβέρνησης

Μέτρα «μικρής» κυβέρνησης

Αποδεικνύεται τελικά σε ελάχιστο χρόνο ότι αυτή η κυβέρνηση είναι πολύ «μικρή».

Μέσα σε αυτήν τη λαίλαπα που χτυπάει την ελληνική κοινωνία τα μέτρα που λήφθηκαν είναι πάρα πολύ, μα πάρα πολύ λίγα. Οταν η ανεργία εξακολουθεί να βρίσκεται στα ύψη και η οικονομία τώρα πλέον είναι σε ύφεση ενώ μέχρι το α΄ εξάμηνο του 2019 βρισκόταν σε άνοδο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη πήρε τα λιγότερα μέτρα ως ποσοστό του ΑΕΠ από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης. Εξήγγειλε μέτρα 5% του ΑΕΠ, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στη Βρετανία είναι 15% ενώ στην Ισπανία και την Ιταλία 20%. Αυτοθαυμάζεται ότι έβαλε τη χώρα στο QE όταν η επικεφαλής της ΕΚΤ αναφέρει ρητά ότι η βοήθεια δίδεται εκτάκτως μόνο και μόνο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ακόμη ένα fake μιας «μικρής» κυβέρνησης.

Η ΕΚΤ αποφάσισε να στηρίξει την ευρωπαϊκή οικονομία με πρώτη αυτήν της Ιταλίας γιατί διαφορετικά κινδύνευε να καταρρεύσει η ΕΕ. Κοντά στον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα και ας αφήσουν τα παραμύθια Σταϊκούρας, Γεωργιάδης, Βρούτσης και Μητσοτάκης.

Ας καταλάβουν ότι για τις 40.000 απολύσεις που έγιναν στο α΄ δεκαπενθήμερο του Μαρτίου στην Ελλάδα τα €800 δεν λύνουν κανένα πρόβλημα. Παρηγοριά στον άρρωστο και τίποτε άλλο.

Για την περίοδο μετά την κρίση η μόνη εξαγγελία είναι €6 δισ. δάνεια για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν. Ετσι, χωρίς προϋποθέσεις. Πάλι οι επιτήδειοι δικοί μας θα επωφεληθούν. Αλλά ποια κυβέρνηση της Δεξιάς ενδιαφέρθηκε για την άνοδο του βιοτικού επιπέδου των πολιτών; Ας το λάβουν υπόψη οι ψηφοφόροι στις επόμενες εκλογές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter