Μέτρα: Νέα χαλάρωση για επιστροφή στην καθημερινότητα με κάθε κόστος – Τι αλλάζει σε εστίαση και διασκέδαση

Μέτρα: Νέα χαλάρωση για επιστροφή στην καθημερινότητα με κάθε κόστος – Τι αλλάζει σε εστίαση και διασκέδαση

Μία ακόμη άρση των περιορισμών αποφάσισαν οι ειδικοί κατά τη συνεδρίαση τους την Τετάρτη με τη χώρα άρει κάθε περιοριστικό μέτρο παρά το γεγονός πως η πανδημία συνεχίζει να καλπάζει στη χώρα με δεκάδες νεκρούς καθημερινά.

Έτσι σε λίγα 24ωρα με την απελευθέρωση και του αριθμού των ατόμων ανά τραπέζι υπάρχει πλέον απόλυτη ελευθερία στην εστίαση και την ψυχαγωγία χωρίς κανένα μέτρο, αφού οι αποστάσεις στα τραπέζια που υποτίθεται ότι θα συνεχίσουν να ισχύουν, έχουν κάνει προ πολλού φτερά.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να λαμβάνει αποφάσεις αδιαφορώντας για τους λεγόμενους «σκληρούς δείκτες» της επιδημίας, δηλαδή τους αριθμούς των νέων ασθενών που μπαίνουν στα νοσοκομεία, των διασωληνωμένων και των νεκρών και βαδίζει σταθερά προς τον στόχο της που είναι η επιστροφή στην καθημερινότητα με κάθε κόστος.

Αυτό που θα παραμείνει είναι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους ευάλωτους και ηλικιωμένους πολίτες άνω των 60 χρόνων.

Όχι σε καρναβαλικές εκδηλώσεις

Από την άλλη οι ειδικοί δεν έδωσαν στη χθεσινή τους συνεδρίαση το πράσινο φως για να γίνουν οι εκδηλώσεις του καρναβαλιού θεωρώντας ότι δεν μπορεί να ελεγχθεί ο συνωστισμός έστω κι αν οι διοργανώσεις είναι σε εξωτερικούς χώρους. Ωστόσο το θέμα θα τεθεί και πάλι στην επόμενη συνεδρίαση οπότε και θα υπάρχουν νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα για τη χώρα και ανά περιοχή.

Παραμένει στο «κόκκινο» το ΕΣΥ

Την ίδια ώρα, η επιβάρυνση στο ΕΣΥ εξακολουθεί να είναι μεγάλη με 451 νέες εισαγωγές στον κινούμενο εβδομαδιαίο μέσο όρο, ενώ ο αριθμός των θανάτων παραμένει σταθερά υψηλός, με 98 νεκρούς στον κινητό μέσο όρο των τελευταίων 7 ημερών.

Σε περιοχές, επίσης, στις οποίες υπήρχε πολύ μεγάλη αύξηση σε κρούσματα και νοσηλείες το προηγούμενο διάστημα εξαιτίας της μετάλλαξης Όμικρον, εμφανίζεται μικρή ύφεση, ενώ σε άλλες που δεν είχαν επηρεαστεί από το πρόσφατο κύμα της πανδημίας έχουν ανέβει σημαντικά οι επιδημικοί δείκτες.

Μεγάλη διασπορά παρατηρείται στα νησιά και κυρίως στην Κρήτη, ενώ υψηλό αριθμό μολύνσεων και νοσηλειών καταγράφει η Αχαΐα, η Λάρισα και ο Έβρος.

 

 

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter