Μέτρα πανικού

Μέτρα πανικού

Η άρον άρον εξαγγελία νέων μέτρων, ουσιαστικά ημίμετρων, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη το πρωί της περασμένης Πέμπτης αποδεικνύει την απόλυτη αποτυχία των προηγούμενων μέτρων και το παραμύθι που προσπαθεί να περάσει στην κοινωνία η κυβέρνηση περί καλύτερων ημερών άμεσα. Η ακατάσχετη υποσχεσιολογία του υπουργού Ανάπτυξης προς το λιανεμπόριο και την εστίαση ότι θα ανοίξουν άμεσα και η μέσα σε ελάχιστες ώρες διάψευσή του από την κυβερνητική εκπρόσωπο δείχνουν τον απόλυτο πανικό στον οποίο έχει περιπέσει το «σοφό» οικονομικό επιτελείο του Κυριάκου.

Τα υποτιθέμενα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη χωρίς κανέναν σχεδιασμό, με μόνο στόχο να ξεπεράσουμε την επόμενη εβδομάδα και στη συνέχεια… βλέπουμε.

Καμία πρόβλεψη από το οικονομικό επιτελείο για την επόμενη ημέρα, οπότε θα συσσωρευτούν οι υποχρεώσεις που έχουν πάρει παράταση και όλοι εκτιμούν ότι θα δημιουργηθεί μια πραγματικότητα πολύ χειρότερη από αυτή του τέλους της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα. Κανένα μέτρο δεν έχει εξαγγελθεί για ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που έχει χτυπήσει κόκκινο και είναι αυτό που θα βάλει λουκέτο σε χιλιάδες μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα στείλει στην ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους.

Με μέτρα πανικού, όπως αυτά που εξαγγέλλει κατά τακτά χρονικά διαστήματα ο πρωθυπουργός όταν η πανδημία σφίγγει τα λουριά της οικονομίας, δεν πρόκειται να φανεί ποτέ το φως στο τούνελ που έχει εισέλθει η οικονομία και ως εκ τούτου και η κοινωνία.

Χρειάζονται ουσιαστικές και τολμηρές αποφάσεις. Τα χρήματα υπάρχουν και αναμένονται και άλλα από το Ταμείο Ανάπτυξης. Δυστυχώς όμως, ο πρότερος βίος της ΝΔ δεν εγγυάται για τη σωστή διαχείρισή τους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter