Μέτρα προφύλαξης από την αφρικανική σκόνη

Μέτρα προφύλαξης από την αφρικανική σκόνη

Οδηγίες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την μεταφορά αφρικανικής σκόνης, δίνει η Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης – που ισχύουν βέβαια για όλη την Ελλάδα- ενημερώνοντας τους πολίτες, ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων PM10 αναμένεται να ξεπεράσει το όριο της μέσης ημερήσιας τιμής 50μg/m3.

Το φαινόμενο θα εξελιχθεί από το Σαββάτο 13-05-2017 και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 14-05-2017 με βάση την παρούσα πρόγνωση και θα επηρεασθεί ολόκληρη η Περιφέρεια Κρήτης.

Με αφορμή τα παραπάνω η Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης συστήνει:

– Ενήλικες με αναπνευστικό πρόβλημα ή ενήλικες καρδιοπαθείς και παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική άσκηση, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

– Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς, καθώς και τα παιδιά, θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

– Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές του ανακουφιστικού φαρμάκου.

– Άτομα άνω των 65 ετών, θα πρέπει να περιορίσουν τη σωματική τους δραστηριότητα.

– Κάθε άτομο που αισθάνεται ενόχληση στα μάτια ή εμφανίζει βήχα, ρινική συμφόρηση ή ενόχληση στο λαιμό, θα πρέπει να περιορίσει τη σωματική του άσκηση – δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

Τέλος, συστήνει στους πολίτες να περιορίσουν την άσκοπη χρήση ΙΧ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter