Μέτρα στήριξης για τους άνεργους οικοδόμους άνω των 55 ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Μέτρα στήριξης για τους άνεργους οικοδόμους άνω των 55 ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Μέτρα για τη στήριξη των άνεργων οικοδόμων άνω των 55 ετών, ζητούν από την υπουργό Εργασίας 44 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή.

Οι βουλευτές υπογραμμίζουν ότι το συντριπτικό χτύπημα που δέχτηκε τα τελευταία χρόνια η οικοδομική δραστηριότητα στη χώρα, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στο δημόσιο τομέα, έχει οδηγήσει στην ανεργία και την υποαπασχόληση σχεδόν την πλειοψηφία των απασχολούμενων στον πάλαι ποτέ δυναμικό αυτόν κλάδο.

Επισημαίνουν ταυτόχρονα, ότι στην τραγικότερη κατάσταση, στα όρια της απόλυτης φτώχειας και της εξαθλίωσης, βρίσκεται μια μερίδα οικοδόμων που, είτε έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα ένσημα αλλά δεν έχουν το απαιτούμενο όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση, είτε τους υπολείπονται λίγα ένσημα για να θεμελιώσουν το δικαίωμα σύνταξης. Και στις δυο περιπτώσεις μένουν χωρίς εισόδημα, καθώς τα μεροκάματα είναι δυσεύρετα – τόσο που να μη μπορούν να τους εξασφαλίσουν ούτε καν το επίδομα ανεργίας.

Οι βουλευτές ρωτούν την υπουργό Εργασίας, αν θα υπάρξει ειδική μέριμνα για την κατηγορία των ανέργων οικοδόμων που έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα ένσημα αλλά όχι και το απαιτούμενο όριο ηλικίας, προκειμένου να λαμβάνουν ένα τακτικό επίδομα αλληλεγγύης έως ότου συνταξιοδοτηθούν, και αν εξετάζεται το ενδεχόμενο ένταξης σε προγράμματα απασχόλησης των ανέργων οικοδόμων ηλικίας άνω των 55 ετών, στο εργασιακό τους αντικείμενο, προκειμένου να συμπληρώσουν τα λιγοστά απαιτούμενα οικοδομικά ένσημα που τους υπολείπονται για τη συνταξιοδότησή τους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter