Μέτρα στήριξης εργαζομένων σε εστίαση και πολιτισμό ανακοινώνει η κυβέρνηση μετά τις αντιδράσεις

Μέτρα στήριξης εργαζομένων σε εστίαση και πολιτισμό ανακοινώνει η κυβέρνηση μετά τις αντιδράσεις

Πρόσθετα μέτρα στήριξης των εργαζομένων σε εστίαση που πλήττονται από τα νέα μέτρα που τίθενται σε εφαρμογή από σήμερα, Πέμπτη αναμένεται να ανακοινώσουν εντός της ημέρας οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας, Χρήστος Σταϊκούρας και Κωστής Χατζηδάκης.

Σημειώνεται ότι το πρωί μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχομενο να στηριχθούν οικονομικά τα καταστήματα εστίασης για την ζημία που θα υποστούν λόγω των μέτρων.

Αλλά και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί επιβεβαίωσε πως θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα στήριξης.

«Θα υπάρξουν εντός της ημέρας ανακοινώσεις για μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων. Μόνο στο χώρο της εστίασης είναι 6 με 7 δισ. τα μέτρα στήριξης μέχρι σήμερα» είπε χαρακτηριστικά.

Τα νέα αυτά μέτρα στήριξης έρχονται μετά τις σφοδρές αντιδράσεις των επιχειρηματιών στον τομέα της εστίασης οι οποίοι μπαίνουν και πάλι στο στόχαστρο της κυβέρνησης προειδοποιώντας για νέα λουκέτα αν δεν τους στηρίξει το κράτος. Παράλληλα, προειδοποιούν για απολύσεις προσωπικού μέσα στις γιορτές καθώς θα πρέπει αυτό να μειωθεί μετά την αλλαγή στα ωράρια λειτουργίας.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter