Μετρό: Ειδικός φρουρός «συμβούλεψε» τους δύο ανηλίκους πώς να κρύψουν τα ίχνη τους

Μετρό: Ειδικός φρουρός «συμβούλεψε» τους δύο ανηλίκους πώς να κρύψουν τα ίχνη τους

Στον εισαγγελέα Ανηλίκων οδηγούνται οι δυο δράστες του άγριου ξυλοδαρμού του σταθμάρχη στο μετρό της Ομόνοιας, μαζί με έναν ειδικό φρουρό που εμπλέκεται στην υπόθεση καθώς τους συμβούλεψε πώς να αποφύγουν τη σύλληψη!

Πρόκειται για δύο Έλληνες,15 και 17 ετών, από το Περιστέρι. Τα δύο αδέλφια δεν ήταν σεσημασμένα και δεν είχαν συλληφθεί στο παρελθόν. 

Tα δυο ανήλικα αδέρφια αμέσως μετά τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη μπήκαν σε άλλο τρένο και κατέβηκαν στο Μοναστηράκι. Εκεί πήραν τηλέφωνο τη μητέρα τους και πήγε και τους πήρε με το αυτοκίνητο. Αφού της είπαν τι έχει γίνει, εκείνη ενημέρωσε ένα στενό της φίλο, ειδικό φρουρό που υπηρετεί στη ΔΙΑΣ. Αυτός με τη σειρά του, τους… συμβούλευσε (!) πώς να κρύψουν τα ίχνη τους, πώς να κρυφτούν και σε περίπτωση που συλληφθούν να ισχυριστούν πως ο σταθμάρχης τους προκάλεσε και ήταν βίαιος απέναντί τους και πως βρέθηκαν σε αυτοάμυνα.

Ο ειδικός φρουρός συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος και οδηγείται ομοίως σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Στην ΕΛ.ΑΣ είπε ότι με τους φερόμενους ως δράστες ήταν οικογενειακοί γνωστοί και πως μαζί του επικοινώνησε η μητέρα τους προκειμένου να ζητήσει βοήθεια.

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ

Μετά τον βίαιο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη του μετρό Ομονοίας, από δύο (2) νεαρά άτομα την Τετάρτη 13/01/2021, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών διενέργησε επισταμένες έρευνες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των δραστών.

Στο πλαίσιο των ερευνών επετεύχθη ο εντοπισμός δύο (2) ανήλικων ημεδαπών, ηλικίας δέκα πέντε (15) και δέκα επτά (17) ετών, οι οποίοι προσήχθησαν χθες το απόγευμα στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου ταυτοποιήθηκαν για την συμμετοχή τους στο περιστατικό και αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα από τον παθόντα.

Σε βάρος τους σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία και σήμερα οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Επιπλέον συνελήφθη και Ειδικός Φρουρός, ο οποίος, όπως προέκυψε, αν και γνώριζε την εμπλοκή των δύο (2) παραπάνω συλληφθέντων στο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη, δεν ενημέρωσε, ως όφειλε τις αρμόδιες αρχές. Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος και οδηγείται ομοίως σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter