Μετρό: Κλείνουν προσωρινά τρεις σταθμοί της Γραμμής 3 – Πώς θα γίνεται η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού

Μετρό: Κλείνουν προσωρινά τρεις σταθμοί της Γραμμής 3 – Πώς θα γίνεται η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού

Κλειστοί θα παραμείνουν από σήμερα, Σάββατο 30 Ιουλίου για μια εβδομάδα ορισμένοι σταθμοί της Γραμμής 3 του μετρό καθώς ξεκινούν δοκιμαστικά δρομολόγια στη γραμμή προς το λιμάνι και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες επέκτασης προκειμένου να δοθούν σε κυκλοφορία τρεις νέοι σταθμοί,  «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο».

Ειδικότερα, από σήμερα Σάββατο 30/07/2022 έως και την Κυριακή 07/08/2022 και από τις 27 – 28/08/2022 οι σταθμοί του Μετρό «Νίκαια», «Κορυδαλλός» και «Αγ.Βαρβάρα» θα παραμείνουν κλειστοί και η Γραμμή 3 θα λειτουργεί στο τμήμα «Αεροδρόμιο – Αγ. Μαρίνα».

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 3 του μετρό τίθενται σε ισχύ, λόγω της διενέργειας δυναμικών δοκιμών από τον επίσταθμο Αγ. Μαρίνας μέχρι το Δημοτικό Θέατρο, στο πλαίσιο της επικείμενης λειτουργίας της επέκτασης της Γραμμής προς Πειραιά. Οι επιβάτες κατά τα παραπάνω χρονικά διαστήματα θα εξυπηρετούνται στο τμήμα «Αγ. Μαρίνα – Νίκαια» από την προσωρινή λεωφορειακή γραμμή «Χ50 Αγ. Μαρίνα – Νίκαια» με την χρονοαπόσταση των οχημάτων κατά τις ώρες αιχμής να είναι 6 λεπτά.

Πώς θα εξυπηρετηθούν οι επιβάτες των σταθμών του Μετρό

Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στο τμήμα  Αγ. Μαρίνα – Νίκαια, κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, δημιουργείται η κυκλική προσωρινή λεωφορειακή γραμμή Χ50 Αγ. Μαρίνα–Νίκαια. Η χρονοαπόσταση των οχημάτων κατά τις ώρες αιχμής θα είναι 6 λεπτά.

Η αφετηρία-τέρμα της προσωρινής λεωφορειακής γραμμής θα βρίσκεται στον διαμορφωμένο χώρο στον Σταθμό Αγ. Μαρίνα και συγκεκριμένα στην εσοχή της Ιερά Οδού (κατεύθυνση προς Αθήνα) και η διαδρομή θα έχει ως εξής:

Από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον Σταθμό Μετρό Αγ. Μαρίνα,  δεξιά Δωδεκανήσου, δεξιά Βύρωνος, αριστερά 28ης Οκτωβρίου, αριστερά Ελ. Βενιζέλου συνέχεια Ταξιαρχών έως πλ. Ελευθερίας, κατόπιν όπως κινείται το 809  δεξιά Αθηνάς, δεξιά Π. Ράλλη – Ανακρέοντος, αριστερά Γέμελου, αριστερά Τζαβέλλα, αριστερά Γρεβενών, δεξιά Π. Ράλλη, δεξιά πλ. Δαβάκη -Πίνδου, κάθετα την Π. Ράλλη, συνέχεια πλ. Δαβάκη -Πίνδου, δεξιά Αθηνάς, πλ. Ελευθερίας δεξιά Διαμαντίδη – Δημητρακοπούλου, συνέχεια Χανίων, αριστερά Μεγ. Αλεξάνδρου, δεξιά Ελ. Βενιζέλου , συνέχεια Ελ. Βενιζέλου, δεξιά Ιερά οδό και αφετηρία-τέρμα ΣΤ. Αγ. Μαρίνα.

Στόχος είναι οι νέοι σταθμοί να δοθούν στο επιβατικό κοινό τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter