Μετρό Θεσσαλονίκης: Ο γ.γ. Υποδομών επιθεώρησε τα έργα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ!

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ο γ.γ. Υποδομών επιθεώρησε τα έργα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ!

Την ειδικότητά της να στήνει χοντροκομμένες φιέστες έδειξε και χτες η κυβέρνηση, με την πρώτη επίσημη επίσκεψη του γ.γ. υποδομών Γιώργου Καραγιάννη σε τρεις σταθμούς του μετρό Θεσσαλονίκης.

Επιστρατεύτηκε ένα πλήθος ανθρώπων για να “πλημμυρίσουν” το Αμαξοστάσιο Πυλαίας με τα φωσφοριζέ γιλέκα τους, ιδίως κατά τη στιγμή της παρουσίας του γραμματέα και ύστερα εξαφανίστηκαν όλοι τους εξαφανίστηκαν ως διά μαγείας· έμειναν δεν έμειναν πέντε άνθρωποι. Οσοι δηλαδή ήταν πριν από την επίσκεψη, αφού κανένα έργο ουσιαστικά δεν συντελείται στο Αμαξοστάσιο και στον σταθμό «Φλέμινγκ». Ο μόνος σταθμός στον οποίο γίνεται κάποια δουλειά εδώ και μήνες είναι ο σταθμός «Αγίας Σοφίας».

Ο κ. Καραγιάννης ανήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη –αν αυτό είναι αναγγελία– ότι σε τέσσερις μήνες θα υπάρχει μελέτη απόσπασης των αρχαιοτήτων και στη γραπτή δήλωση που διανεμήθηκε επέμεινε πως «επιβεβαιώσαμε ότι οι κατασκευαστικές εργασίες προχωρούν πλέον με πολύ εντατικούς ρυθμούς, σε όλα τα μέτωπα του έργου»! Και επειδή έπρεπε και κάτι συγκεκριμένο να ειπωθεί, συμπλήρωσε: «Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, σε συνεργασία με τον ανάδοχο, προχωράμε στη μερική ηλεκτροδότηση του Αμαξοστασίου, ώστε να ξεκινήσουν οι δοκιμές των τρένων». Αυτά (δυστυχώς για την πόλη, κυριολεκτικά. Αλήθεια, γιατί δεν αναφέρθηκε ούτε ένα στοιχείο οικονομικής προόδου;)

Εννοείται ότι υπάρχει και δήλωση για τις αρχαιότητες του σταθμού Βενιζέλου. Μια αναγγελία –αν θεωρείται τέτοια– ότι σε τέσσερις μήνες θα υπάρχει μελέτη απόσπασης, κάτι περί της απόφασης του ΚΑΣ (δύο μήνες την καθαρογράφουν), την έκδοση της επικείμενης υπουργικής απόφασης. Μην τον αδικήσουμε τον κ. γραμματέα, είπε και καλά λόγια για τον υπουργό Κώστα Καραμανλή.

Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Νίκος Ταχιάος, σχολίασε μόνο το ενδεχόμενο των προσφυγών στο ΣτΕ κατά της απόσπασης, λέγοντας ότι είναι έτοιμοι «επί τη βάσει της προηγούμενης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία έκρινε ότι η απόσπαση και η επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων είναι η νόμιμη και ενδεδειγμένη λύση». Ξέχασε να πει ότι η προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ είχε ληφθεί στη βάση της θέσης «δεν υπάρχει άλλη λύση», ενώ τώρα υπάρχει και λύση και μελέτη έτοιμη (περί αυτού μάλιστα θα υπάρξουν λίαν συντόμως τοποθετήσεις που μάλλον θα ρίξουν κάποιους από τα σύννεφα…).

Μυλόπουλος: Επιθεώρησαν τα έργα της προηγούμενης κυβέρνησης

«Επιθεώρησαν τα έργα που τους κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση» λέει σε δήλωσή του ο τέως πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος, σχολιάζοντας πως «καλωσορίζουμε την κυβέρνηση στην πραγματικότητα των έργων του Μετρό της Θεσσαλονίκης και ευχόμαστε η σημερινή επίσκεψη να σηματοδοτεί το τέλος της πολύμηνης απραξίας και κατασκευαστικής αδράνειας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter