Μετωπική ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ σήμερα στη Βουλή – Δείτε live τη συζήτηση

Μετωπική ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ σήμερα στη Βουλή – Δείτε live τη συζήτηση

Γιατί στην Κουμουνδούρου μιλούν για κυβερνητικό θράσος.

Σε μετωπική Τσίπρα – Μητσοτάκη αναμένεται να εξελιχθεί η σημερινή συζήτηση στη Βουλή και η ψήφιση του νέου πτωχευτικού κώδικα.

Στην Κουμουνδούρου σημειώνουν ότι για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια κρίσης και μνημονίων η κυβέρνηση «αίρει το καθεστώς προστασίας πρώτης κατοικίας, την ώρα μάλιστα που εργαζόμενοι και μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες, οι κατεξοχήν εκπρόσωποι της μεσαίας τάξης, οδηγούνται σε αδιέξοδο από την διαρκή αδράνεια της κυβέρνησης στη λήψη μέτρων στήριξης λόγω πανδημίας».

Την ίδια ώρα μάλιστα που τα στοιχεία από ΟΑΕΔ και ΕΡΓΑΝΗ δείχνουν για φέτος σημαντική αύξηση της ανεργίας σε σχέση με το 2019 και υπάρχει σημαντικός κίνδυνος για οικονομικό – κοινωνικό χάος και μαζική φτωχοποίηση.

Εντός αυτού του πλαισίου, επιμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ, «δεν υπάρχει καμία δεύτερη ευκαιρία, όπως διατείνεται η κυβέρνηση, ούτε ρύθμιση οφειλών. Το νέο πτωχευτικό δίκαιο δεν αποτελεί δεύτερη ευκαιρία για τους πολίτες αλλά ουσιαστικά είναι η ευκαιρία των τραπεζών να ρευστοποιήσουν την περιουσία τους. Οδηγεί σε αθρόους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας ακόμα και για φυσικά πρόσωπα τα οποία πλέον ωθούνται σε ‘’πτώχευση’’ και ‘’ολοκληρωτική αρπαγή ιδιωτικής περιουσίας»’.

«Και όλα αυτά, την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ, κόμμα των στρατηγικών κακοπληρωτών με δανεικά και αγύριστα 300 εκατ. ευρώ, αμνηστεύει νομοθετικά τραπεζίτες ενώ αποκαλύπτεται πως γίνονται χαριστικές ρυθμίσεις σε χρέη και δάνεια μεγαλοσχήμονων επιχειρηματιών και εφοπλιστών».

Η κυβέρνηση απέτυχε να προετοιμάσει τη χώρα για το δεύτερο κύμα

Έντονη ανησυχία υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ και για την πορεία της πανδημίας και τη δραματική αύξηση κρουσμάτων και θανάτων. Όπως λένε χαρακτηριστικά «επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας και την προετοιμασία του ΕΣΥ για το δεύτερο κύμα».

«Δεν έχει καμία δικαιολογία διότι δεν υπήρξε κανένας αιφνιδιασμός» τόνισε χθες από την Κοζάνη ο Αλ. Τσίπρας . Είναι χαρακτηριστικό πως ούτε μία μόνιμη πρόσληψη δεν έγινε στο ΕΣΥ ενώ ακόμη και οι λίγες ΜΕΘ που ανοίγουν δεν στελεχώνονται γιατί δεν γίνονται προσλήψεις παρά μόνο μετακινήσεις και αποψίλωση άλλων τομέων του συστήματος Υγείας.

Στον ΣΥΡΙΖΑ θυμίζουν και την προ ημερών δήλωση Πέτσα πως «αν είχαμε ακούσει ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ θα είχαμε πετάξει δεκάδες εκατομμύρια» η οποία όπως λένε επιβεβαιώνει με εκκωφαντικό τρόπο το θράσος της κυβέρνησης την ώρα που συνεχίζονται οι κραυγαλέες αντιφάσεις και παλινωδίες.

Στην Κουμουνδούρου δεν έχουν πρόβλημα να σημειώσουν ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση οι εκκλήσεις για αποφυγή συνωστισμού της νεολαίας, αλλά δεν γίνεται να επιρρίπτονται όλες οι ευθύνες εκεί για να αποσιωπηθεί ότι την ίδια ώρα η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα απολύτως για συνωστισμό 25 – 27 μαθητών σε τάξεις ή για τις τριτοκοσμικές εικόνες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Όπως δε γίνεται η κυβέρνηση να κουνά το δάχτυλο για αποκλειστική ατομική ευθύνη των πολιτών, την ώρα που βουλευτές της ΝΔ τη μία φωτογραφίζονται να κοινωνούν και την άλλη να υπερασπίζονται Μητροπολίτη που καλούσε πολίτες να παραβιάσουν τα περιοριστικά μέτρα (Κέρκυρα).

Μεγάλη ανησυχία υπάρχει και για τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμών, καθώς αυξάνονται διαρκώς τα μαζικά κρούσματα σε οίκους ευγηρίας, που υποτίθεται ότι η κυβέρνηση από 20 Αυγούστου είχε ανακοινώσει ειδικά πρωτόκολλα με τακτικά επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους, κάτι το οποίο δεν επιβεβαιώνεται όπως φαίνεται τελευταίες δύο εβδομάδες (Άγιος Παντελεήμονας, Άγιος Στέφανος κλπ).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter