Μεξικό: Εντάλματα σύλληψης σε βάρος στρατιωτικών και αστυνομικών για την εξαφάνιση 43 φοιτητών το 2014

Μεξικό: Εντάλματα σύλληψης σε βάρος στρατιωτικών και αστυνομικών για την εξαφάνιση 43 φοιτητών το 2014

Οι μεξικανικές αρχές εξέδωσαν σήμερα δεκάδες εντάλματα σύλληψης σε βάρος αστυνομικών και στρατιωτικών οι οποίοι πιστεύεται ότι συμμετείχαν στην απαγωγή και την εξαφάνιση 43 φοιτητών το 2014, ανακοίνωσε ο επικεφαλής των ερευνών.

Ο Ομάρ Γκόμες, ο επικεφαλής του γραφείου του ειδικού εισαγγελέα που έχει αναλάβει την υπόθεση, είπε ότι τα εντάλματα αφορούν «τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς» του εγκλήματος και σε αυτούς περιλαμβάνονται στρατιωτικοί, καθώς και ομοσπονδιακοί και δημοτικοί αστυνομικοί.

Ο μεξικανικός στρατός δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα να σχολιάσει το θέμα.

Είναι η πρώτη φορά που οι δικαστικές αρχές του Μεξικού ανακοινώνουν ότι εξέδωσαν εντάλματα σε βάρος στρατιωτικών.

Οι φοιτητές, από το Αγροτικό Κολέγιο Δασκάλων Αγιοτσινάπα, εξαφανίστηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου 2014, στην Πολιτεία Γκερέρο. Μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί και ταυτοποιηθεί τα λείψανα μόνο δύο από αυτούς.

Η απαγωγή των νέων, που σπούδαζαν για να γίνουν δάσκαλοι, συγκλόνισε τη χώρα και οδήγησε σε μαζικές διαδηλώσεις την εποχή εκείνη. Οι οικογένειές τους κατηγορούσαν εδώ και καιρό τις μεξικανικές αρχές, συμπεριλαμβανομένου του στρατού, για συνέργεια στην εξαφάνισή τους.

«Ο στρατός συμμετείχε», είπε η Μαρία Μαρτίνες Σεφερίνο, η μητέρα ενός από τους φοιτητές, που ήταν παρούσα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο Ομάρ Γκόμες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter