Μεξικό: Επανέναρξη μαθημάτων μέσω τηλεόρασης για 30 εκατομμύρια παιδιά

Μεξικό: Επανέναρξη μαθημάτων μέσω τηλεόρασης για 30 εκατομμύρια παιδιά

Για σχεδόν 30 εκατομμύρια μαθητές στο Μεξικό ξανάρχισαν από σήμερα τα μαθήματα, όμως μέσω της τηλεόρασης, λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Η εξ αποστάσεως διδασκαλία είναι ο κανόνας για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή για όλα τα παιδιά ηλικίας από 4 έως 18 ετών, τόσο των δημόσιων όσο και των ιδιωτικών σχολείων.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το μέτρο αυτό θα διατηρηθεί μέχρι να επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες την επιστροφή των μαθητών στις τάξεις τους.

Τα σχολεία έχουν κλείσει στο Μεξικό από τις 17 Μαρτίου.

«Παρά την πανδημία, τον πόνο και τα δεινά που προκάλεσε και δυστυχώς συνεχίζει να προκαλεί (…) είμαστε όρθιοι», είπε ο πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, ανακοινώνοντας και επισήμως την επανέναρξη των μαθημάτων.

Στο Μεξικό, μια χώρα 128 εκατομμυρίων κατοίκων, 60.480 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την Covid-19. Είναι δηλαδή η τρίτη χώρα σε αριθμό θυμάτων, πίσω από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία. Τα κρούσματα ανέρχονται συνολικά σε 560.164.

Για το πρόγραμμα «Μάθε στο σπίτι» που θα παρακολουθούν οι μαθητές επελέγη η τηλεόραση, καθώς η κάλυψη ανέρχεται στο 94% όλης της χώρας ενώ το διαδίκτυο καλύπτει μόνο το 70-80%. Η κυβέρνηση συνεργάζεται στο πλαίσιο αυτό με τέσσερα ιδιωτικά κανάλια και φρόντισε να διανεμηθούν δωρεάν τα βιβλία.

Το περιεχόμενο των μαθημάτων θα είναι διαθέσιμο σε 22 γλώσσες ιθαγενών ενώ στις πιο απομακρυσμένες περιοχές θα μεταδίδεται από το ραδιόφωνο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και μαθήματα για την υγεία, καθώς το Μεξικό κατέχει το θλιβερό ρεκόρ της χώρας που πλήττεται περισσότερο από την παιδική παχυσαρκία.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter