Μεξικό: Έρευνα για ανθρωποκτονία κατά συρροή μετά τη φωτιά στο κέντρο κράτησης μεταναστών

Μεξικό: Έρευνα για ανθρωποκτονία κατά συρροή μετά τη φωτιά στο κέντρο κράτησης μεταναστών

Έρευνες για ανθρωποκτονία έχουν αρχίσει οι μεξικανικές αρχές, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί 8 φερόμενοι ως υπεύθυνοι για τον θάνατο 39 μεταναστών σε ομοσπονδιακό κέντρο κράτησης στη Σιουδάδ Χουάρες, στα σύνορα του Μεξικού με τις ΗΠΑ, ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι αρχές. Πρόκειται για τρεις υπαλλήλους του Εθνικού Ινστιτούτου Μετανάστευσης (INM) και πέντε εργαζόμενους σε ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, διευκρίνισε η κυρία Ροδρίγκες.

«Κανένας από τους δημόσιους λειτουργούς και κανένας από τους ιδιωτικούς φρουρούς δεν έκανε το παραμικρό για να ανοίξει την πόρτα στους μετανάστες που βρίσκονταν στο εσωτερικό ενώ φλεγόταν», δήλωσε η εισαγγελέας Σάρα Ιρένε Ερερίας Γκέρα, ειδικευμένη σε υποθέσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την επομένη της τραγωδίας.

Η ίδια επιβεβαίωσε πως είναι αυθεντικό βίντεο διάρκειας 32 δευτερολέπτων που έχει περιέλθει στην κατοχή μέσων ενημέρωσης. «Το βίντεο αυτό αποτελεί μέρος του αποδεικτικού υλικού», είπε.

Διαβάστε σχετικά: Μεξικό: Βίντεο ντοκουμέντο από τη φωτιά στο κέντρο κράτησης μεταναστών – 38 νεκροί, «τσουνάμι» αντιδράσεων (Photos – Video)

Οι εικόνες, από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, καταγράφτηκαν τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη. Πίσω από τα σίδερα, ενώ αναδίδεται πυκνός καπνός, άνδρας προσπαθεί να ρίξει με κλωτσιές την κλειδωμένη πόρτα του κελιού του.

Σε πρώτο πλάνο, στην άλλη πλευρά της αίθουσας, τρεις φρουροί, οι δύο ένστολοι, φεύγουν, του γυρίζουν την πλάτη χωρίς να του προσφέρουν καμιά βοήθεια.

Ο μεξικανός πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ διαβεβαίωσε πως δεν θα υπάρξει «ατιμωρησία» για την τραγωδία στο κέντρο κράτησης μεταναστών στη Σιουδάδ Χουάρες.

«Δεν θα κρύψουμε τίποτα και δεν θα υπάρξει ατιμωρησία», είπε ο κ. Λόπες Ομπραδόρ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter