Μεξικό και Καναδάς «απομονώνουν» τον Τραμπ!

Μεξικό και Καναδάς «απομονώνουν» τον Τραμπ!

Μεγαλύτερη συνεργασία αναζητούν Μεξικό και Καναδάς στην προσπάθειά τους να απαντήσουν στις ανατροπές της νέας διοίκησης Τραμπ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Πρόεδρος του Μεξικού, Ενρίκε Πένια Νιέτο και ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό είχαν τηλεφωνική συνομιλία χθες, συμφωνώντας να έχουν στενή συνεργασία, αλλά και να εργαστούν άμεσα, προκειμένου να εμβαθύνουν το πλαίσιο των σχέσεών τους, στη Βόρεια Αμερική, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης του Μεξικού.

Ο Πένια Νιέτο «έδωσε έμφαση στη θέληση της κυβέρνησης του Μεξικού για την ενίσχυση των σχέσεων…, μεταξύ των δύο λαών» σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επικοινωνία, αλλά και να ενισχύσουν τις εργασίες των ομάδων τους, προκειμένου να ενισχύσουν τη συνεργασίας τους για μια πιο δυνατή και ευημερούσα Βόρεια Αμερική» σύμφωνα με τη μεξικανική κυβέρνηση.

Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε μετά τις απειλές του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου για τη Βόρεια Αμερική (NAFTA) στην οποία συμμετέχουν οι τρεις χώρες, στην περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η επαναδιαπραγμάτευσή της, προς όφελος των ΗΠΑ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter