Μεξικό: Συγκλονισμένη η χώρα από τον σεισμό των 7,6 Ρίχτερ – Προειδοποίηση για μικρό τσουνάμι στη Νέα Καληδονία (Videos)

Μεξικό: Συγκλονισμένη η χώρα από τον σεισμό των 7,6 Ρίχτερ – Προειδοποίηση για μικρό τσουνάμι στη Νέα Καληδονία (Videos)

Εφιαλτικές μνήμες «ξύπνησε» στο Μεξικό η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 13:05 (τοπική ώρα – 21:05 ώρα Ελλάδας) της Δευτέρας στο δυτικό τμήμα της χώρας. Ο ισχυρότατος σεισμός των 7,6 Ρίχτερ σημειώθηκε στην επέτειο των δονήσεων του 1985 και του 2017 που προκάλεσαν εκατόμβη νεκρών και τραυματιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του μεξικανού προέδρου, Μανουέλ Ομπραδόρ, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ενώ καταγράφηκε και ένας τραυματισμός στην πολιτεία Μιτσοακάν, όπου εντοπίστηκε και το επίκεντρο της ισχυρότατης σεισμικής δόνησης.

Οι πολίτες της χώρας και οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή, προσπαθώντας να ξεπεράσουν το σοκ του γεγονότος, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έχει εκδοθεί προειδοποίηση για μικρό τσουνάμι στη Νέα Καληδονία στις 18:00 (τοπική ώρα, 10:00 ώρα Ελλάδας).

Πάντως δεν θεωρείται πως υπάρχει «κίνδυνος καταστροφικού τσουνάμι», καθησύχασε η καληδονική κυβέρνηση σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε, καλώντας μολαταύτα τους πολίτες να απομακρυνθούν από την ακτογραμμή μετά τις 18:00.

Λαμβανομένων υπόψη της έντασης, της τοποθεσίας του επικέντρου και του εστιακού βάθους του σεισμού, τα κύματα εκτιμάται πως θα είναι «της τάξης των 20 ως 30 εκατοστών», ύψους το οποίο αντιστοιχεί σε «τσουνάμι μικρής έντασης», σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, που έτσι δεν κήρυξε κατάσταση συναγερμού.

Στο μέτρο που δεν υφίσταται «κίνδυνος» να πλημμυρίσει μεγάλο μέρος της ακτογραμμής, ο πληθυσμός «δεν χρειάζεται να μεταβεί σε τοποθεσίες με μεγαλύτερο υψόμετρο ή σε καταφύγια», εξήγησαν οι αρχές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter