Μεξικό: Σύλληψη ηγετικού στελέχους καρτέλ ναρκωτικών – Συντόνιζε τη διακίνηση φαιντανύλης

Μεξικό: Σύλληψη ηγετικού στελέχους καρτέλ ναρκωτικών – Συντόνιζε τη διακίνηση φαιντανύλης

Η μεξικανική αστυνομία συνέλαβε άνδρα ο οποίος φέρεται να αποτελούσε ηγετικό στέλεχος καρτέλ ναρκωτικών, συντονίζοντας την παραγωγή και την εμπορία της φαιντανύλης, ουσίας που έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στις ΗΠΑ.

Η σύλληψη του στελέχους διαβόητου καρτέλ στην πολιτεία Σιναλόα, γίνεται γνωστή μερικές εβδομάδες μετά την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Μεξικό και ακολουθεί επίσης τη σύλληψη του Οβίδιο Γκουσμάν, γιου του διαβόητου βαρόνου των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν.

Ο ύποπτος περιγράφεται ως αρμόδιος για τον εφοδιασμό του διαβόητου κακοποιού «Μάγιο Σαμπάδα», έναν από τους αρχηγούς του ισχυρού καρτέλ Σιναλόα.

«Πρέπει να σημειωθεί πως ο κατηγορούμενος θεωρείται ο βασικός υπεύθυνος για την παραγωγή φαιντανύλης και μεθαμφεταμίνης» και «τη χονδρική μεταφορά κοκαΐνης από την κεντρική και νότια Αμερική στις ΗΠΑ», κατά την ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της χώρας.

Κατά την προβλεπόμενη διαδικασία στο Μεξικό, το υπουργείο Άμυνας δεν δημοσιοποίησε παρά το αρχικό γράμμα του επωνύμου του υπόπτου, τον κατονόμασε ως «Χοσέ Ν.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter