Μεξικό: Συνελήφθη διαβόητος αρχηγός καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών

Μεξικό: Συνελήφθη διαβόητος αρχηγός καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών

Ο Χοσέ Αλμπέρτο Γκαρσία Βιλάνο, γνωστός και ως «Λα Κένα» ή «Κυκλώνας 19», αρχηγός του διαβόητου Καρτέλ του Κόλπου του Μεξικού, συνελήφθη από τις ΗΠΑ σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Η ομάδα του κατηγορείται ότι απήγαγε τέσσερις Αμερικανούς πολίτες τον Μάρτιο του 2023, σκοτώνοντας δύο από αυτούς.

Ο Βιλάνο φέρεται να συνελήφθη σε μια εμπορική πλατεία στην πόλη Μοντερέι, μετά από διαρροή πληροφοριών για το πού βρισκόταν.

Οι τέσσερις πολίτες των ΗΠΑ απήχθησαν από τη συνοριακή πόλη Ματαμόρος, η οποία βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την πόλη Μπράουνσβιλ του Τέξας, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Ματαμόρος βρίσκεται στη νότια όχθη του Ρίο Γκράντε, ακριβώς απέναντι από τα σύνορα του Μπράουνσβιλ, ανάμεσα σε αντιμαχόμενες φατρίες του Καρτέλ του Κόλπου, που μάχονται για τον έλεγχο των λεγόμενων πλατειών – των διαδρομών λαθρεμπορίου ναρκωτικών βόρεια προς τις ΗΠΑ.

Βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου, δείχνει τους τέσσερις άνδρες να επιβιβάζονται σε ένα φορτηγό συνοδεία βαριά οπλισμένων ανδρών. Ο ένας φάνηκε να έχει τις αισθήσεις του, ενώ οι άλλοι τρεις μοιάζουν αναίσθητοι και σύρονται στο φορτηγό.

Οι τέσσερις Αμερικανοί βρέθηκαν στην εν λόγω πόλη για κάποιου είδους επέμβαση, σύμφωνα με τους συγγενείς τους. Σημειώνεται, ότι είναι σύνηθες για τους Αμερικανούς να ταξιδεύουν στο Μεξικό για ιατρικές υπηρεσίες, όπου οι διαδικασίες είναι πολύ φθηνότερες, ωστόσο μερικές φορές πιο επικίνδυνες.

Η δοκιμασία τους κράτησε τέσσερις μέρες. Δύο από αυτούς, ο Ζιντέλ Μπράουν και ο Σαΐντ Γουντάρντ, σκοτώθηκαν. Το κίνητρο της επίθεσης δεν έχει επιβεβαιωθεί, ωστόσο, σύμφωνα με το BBC, οι μεξικανικές αρχές ανέφεραν ότι διερευνούν εάν τα θύματα θεωρήθηκαν εσφαλμένα ως αντίπαλα μέλη του καρτέλ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter