Μέχρι 1000 θεατές κατά περίπτωση στα γαλλικά γήπεδα, με κόσμο τα ματς στην Αγγλία μέχρι νεωτέρας

Μέχρι 1000 θεατές κατά περίπτωση στα γαλλικά γήπεδα, με κόσμο τα ματς στην Αγγλία μέχρι νεωτέρας

Ελέω κορονοϊού, η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε οι ποδοσφαιρικοί αγώνες να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών και μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις σε παιχνίδια της Ligue 1, με μάξιμουμ 1.000 θεατές. 

Την ίδια στιγμή στην Αγγλία τα μέτρα στο ποδοσφαιρικά γήπεδα παραμένουν πιο χαλαρά και αποφασίστηκε μέχρι νεωτέρας οι αγώνες να διεξάγονται κανονικά με κόσμο.

Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας με ανακοίνωση του, έκανε γνωστό ότι όλοι αγώνες ποδοσφαίρου της Ligue 1 θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών για ένα μήνα ενώ κατ’ εξαίρεση κάποια θα γίνου με παρουσία 1.000 θεατών στις κερκίδες λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού στην χώρα. Παρόμοια θα διεξαχθούν και οι δύο φιλικοί αγώνες της εθνικής Γαλλίας με αυτές των Ουκρανίας και Φινλανδίας στα μέσα Μαρτίου.

«Πρέπει να σεβαστούμε ότι ως χίλια άτομα μπορούν να βρεθούν στο γήπεδο. Είτε οι ομάδες θα συμμορφωθούν σε αυτή την απόφαση και θα πωλούν ως 1000 εισιτήρια, είτε θα παίζουν κεκλεισμένων των θυρών ή θα αναβάλλουν τα παιχνίδια αν είναι δυνατόν» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Στην Αγγλία με κόσμο

Από πλευράς της αγγλικής κυβέρνησης έγινε γνωστό ότι το σενάριο της διεξαγωγής αθλητικών δραστηριοτήτων κεκλεισμένων των θυρών, είναι πολύ μακριά από την τωρινή κατάσταση στη χώρα αναφορικά με την εξάπλωση του κορονοϊού. «Δεν είμαστε στο στάδιο που θα πρέπει να σκεφτούμε το κλείσιμο των γηπέδων ή την αναβολή αθλητικών δραστηριοτήτων». τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό του BBC, ο γενικός γραμματέας Πολιτισμού της Αγγλίας, Όλιβερ Ντάουντεν.

Όσον αφορά στην Premier League, η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος ενώ είχε αποφασίσει να απαγορευτούν οι χειραψίες μεταξύ παικτών, διαιτητών και προπονητών, πήρε πίσω αυτό το μέτρο γιατί όπως υποστηρίζει «δεν έχει αποτέλεσμα αφού οι περισσότεροι παίκτες αλλά και προπονητές πανηγυρίζουν μαζί και αγκαλιάζονται».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter