Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου οι δηλώσεις για τις αδήλωτες μισθώσεις

Στην Ελλάδα της κρίσης και της νοοτροπίας της τελευταίας στιγμής χιλιάδες μισθωτήρια συμβόλαια έχουν λήξει και δεν έχει δηλωθεί η παράταση τους στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ (www.aade.gr). 

Μπορεί λοιπόν νομικά αυτό να στέκει (απλώς να μετατρέπεται η μίσθωση σε αποζημίωση χρήσης), ωστόσο δεν είναι ανεκτή κατάσταση για την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Έτσι για την ΑΑΔΕ όλα τα μισθωτήρια που έχουν λήξει (ακόμη και να έχουν φύγει οι μισθωτές) θα πρέπει να δηλωθούν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Υπό τον όρο ότι δεν θα υπάρξει παράταση (γεγονός σύνηθες στα ελληνικά πεπραγμένα) αν κάποιος ιδιοκτήτης δεν στέρξει να το δηλώσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα θεωρηθεί ότι υφίσταται ενεργή μίσθωση και άρα θα επιβαρυνθεί με φορολογικά βάρη παρότι δεν θα υφίστανται εισοδήματα από μισθώματα…

Το ίδιο ισχύει και για παλαιές (πριν το 2014) μισθώσεις που ουδέποτε δηλώθηκαν.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.