Μέχρι και ο Βορίδης αδειάζει τον Σκέρτσο για το δήθεν έγγραφο του ΓΛΚ (Video)

Μέχρι και ο Βορίδης αδειάζει τον Σκέρτσο για το δήθεν έγγραφο του ΓΛΚ (Video)

«Άδειασμα» από τον Μάκη Βορίδη στον Άκη Σκέρτσο σχετικά με τη δήθεν έρευνα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος περιέφερε στα τηλεοπτικά πάνελ πριν τις εκλογές του Μαΐου. Συγκεκριμένα, εμφάνιζε στον τηλεοπτικό αέρα τα έγγραφα που δήθεν αποδείκνυαν ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κοστολόγησε στα 83 δισ. ευρώ το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο διευθυντής της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού Γενικής Κυβέρνησης, Χρήστος Τζώρτζης, είχε καταστήσει σαφές στο documentonews.gr ότι η εν λόγω Διεύθυνση δεν καταπιάστηκε με οποιαδήποτε κοστολόγηση και εν γένει με τέτοιου είδους θέματα, καταρρίπτοντας το επικοινωνιακό σόου του Άκη Σκέρτσου.

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη: Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους διαψεύδει την κυβέρνηση για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Έκθετος ξανά ο Σκέρτσος για τη δήθεν έρευνα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (Video)

O Μάκης Βορίδης ανέφερε στο Mega ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν έχει τη νομική δυνατότητα να κοστολογήσει τα προγράμματα των κομμάτων. Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών ρωτήθηκε εάν μπορεί να υπάρξει αίτηση για κοστολόγηση των προγραμμάτων στο ΓΛΚ, απαντώντας ότι «τώρα το νομικό ζήτημα αν αυτή την στιγμή το ΓΛΚ και δη άνευ της συναίνεσης των κομμάτων έχει τη νομική δυνατότητα να κάνει μία τέτοια κοστολόγηση πράγματι είναι ερωτηματικό, νομίζω πως όχι».

Παράλληλα, σημείωσε ότι τα κόμματα θα μπορούσαν να έλθουν σε συμφωνία για την κοστολόγηση των προγραμμάτων τους από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής. «Όμως, αν το κάθε κόμμα συναινέσει γιατί αναγνωρίζω την τεχνογνωσία το κύρος την αυθεντία όχι στο ΓΛΚ, στο γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής, θεωρώ ότι τότε έχουμε μία καλή όδευση».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter