Μέχρι και τις φιέστες μίσους κατά προσφύγων υπερασπίστηκε ο Κυρανάκης (Video)

Μέχρι και τις φιέστες μίσους κατά προσφύγων υπερασπίστηκε ο Κυρανάκης (Video)

Τους μισαλλόδοξους που έστησαν μπάρμπεκιου ψήνοντας χοιρινό και καταναλώνοντας αλκοόλ έξω από δομή φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά υπερασπίστηκε ο Κ. Κυρανάκης στη Βουλή κατά την πρώτη συζήτηση της εκ νέου αναθεώρησης των Ποινικών Κωδίκων.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, απευθυνόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης, διερωτήθηκε σε ποια κατηγορία του Ποινικού Κώδικα εντάσσονται οι αποτρόπαιες πράξεις όσων ψήνουν χοιρινό και καταναλώνουν αλκοόλ επιδεικτικά έξω από προσφυγικές δομές. «Είναι ντροπή και κτηνωδία, και πρέπει να καταγγέλλεται από κάθε Έλληνα πολίτη» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννούλης με αφορμή όσα εκτυλίχθηκαν έξω από τη δομή προσφύγων στα Διαβατά.

Κατά τις πληροφορίες, ο Κ. Τσιάρας έδειξε να αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα του θέματος, κάτι που δεν ισχύει για τους Θ. Πλεύρη και Κ. Κυρανάκη. Ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ επέκρινε την τοποθέτηση του Χρ. Γιαννούλης εκτός μικροφώνου, με τον Κ. Κυρανάκη να βάζει νομικό περίβλημα στις πράξεις ρατσιστικού μίσους.

«Στην Ελλάδα επιτρέπεται η κατανάλωση χοιρινού και η υπό κάποιες προϋποθέσεις η κατανάλωση αλκοόλ. Δεν μπορεί υπήκοος τρίτης χώρας να έρθει και να επιβάλλει τους δικούς του όρους» είπε αρχικά ο Κ. Κυρανάκης και χαρακτήρισε απαράδεκτη τη δήλωση που έκανε o κ. Γιαννούλη. «Διότι περιορίζει δικαιώματα που έχει κάθε Έλληνας πολίτης. Αναφέρεστε σε κατανάλωση φαγητού και ποτού από Έλληνες πολίτες και την κατακρίνετε ως απαράδεκτη. Από πού και ως που θα πρέπει να περιορίζεται και με βάση ποια λογική;» διερωτήθηκε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter