Μέχρι και τον… Λιγνάδη επικαλείται ο Χατζηδάκης για να δικαιολογήσει το αντεργατικό νομοσχέδιο; (Video)

Μέχρι και τον… Λιγνάδη επικαλείται ο Χατζηδάκης για να δικαιολογήσει το αντεργατικό νομοσχέδιο; (Video)

Την πρακτική επίκλησης των πιο ακραίων παραδειγμάτων επιστράτευσε για άλλη μια φορά ο Κωστής Χατζηδάκης στην Ολομέλεια της Βουλής, φτάνοντας στο σημείο να επικαλεστεί εμμέσως την κριτική που άσκησε η αξιωματική αντιπολίτευση για το σκάνδαλο Λιγνάδη προκειμένου να στηλιτεύσει την καταψήφιση του νομοσχεδίου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας στις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας που κατέθεσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, ο υπουργός Εργασίας αποπειράθηκε να υπερασπιστεί τις αντισυνδικαλιστικές προβλέψεις του νομοσχεδίου με ένα υπερβατικό επιχείρημα. «Θέλετε συνδικαλιστική ασυλία σε περίπτωση σεξουαλικής παρενόχλησης;» ρώτησε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση και συμπλήρωσε χωρίς να υπάρχει καμία σχετική αναφορά από βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Και κάνατε μαθήματα προηγουμένως σε εμάς για αυτά τα θέματα;».

Διαβάστε επίσης: Αντεργατικό Νομοσχέδιο: Η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής έκανε πολτό τις… ελιές του Χατζηδάκη

Όπως σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, τα «θέματα» που επικαλείται ο κ. Χατζηδάκης αφορούν αποκλειστικά και μόνο τη σκανδαλώδη κυβερνητική διαχείριση της πολύκροτης υπόθεσης του διορισμένου από την υπουργό Πολιτισμού στο τιμόνι του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη. Εκτός κι αν ο κ. Χατζηδάκης αναφερόταν και στον Νίκο Γεωργιάδη, αλλά αυτό το σενάριο συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες.

Επιπλέον, με το ακραίο επιχείρημα που διατύπωσε ο υπουργός από το βήμα της Ολομέλειας είναι σαν να θεωρεί ότι όσοι βουλευτές θα καταψηφίσουν τις αντισυνδικαλιστικές διατάξεις αυτομάτως κλείνουν το μάτι σε όσους συνδικαλιστές κατηγορηθούν για σεξουαλική παρενόχληση. Εν πολλοίς, το επιχείρημα του Κ. Χατζηδάκη θυμίζει το γνωστό παράδειγμα παραλογικού συλλογισμού σύμφωνα με το οποίο ο αστυνομικός είναι… μπουζούκι, αφού και τα δύο είναι όργανα!

Δείτε το βίντεο:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter