Μέχρι ποια ώρα θα παραμείνουν ανοιχτά την Κυριακή εμπορικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ

Μέχρι ποια ώρα θα παραμείνουν ανοιχτά την Κυριακή εμπορικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ

Λειτούργησαν προαιρετικά, τα καταστήματα σήμερα Κυριακή 6 Μαΐου, στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων που θα διαρκέσουν έως τις 15 του μήνα.

Με βάση το ωράριο που πρότεινε ο ΣΕΛΠΕ για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και σούπερ μάρκετ που είναι μέλη του, ο κόσμος θα μπορεί να ψωνίσει από τις 11 το πρωί έως τις 8 το απόγευμα.

Να σημειωθεί ωστόσο ότι οι εμπορικοί σύλλογοι πρότειναν τη λειτουργία των καταστημάτων στα μέλη τους από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Εκπτώσεις και αναγραφή τιμών

Σύμφωνα με ενημέρωση του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας προς τα μέλη του, κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων επιβάλλεται η αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση και επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter