Μέχρι ποια ώρα θα παραμείνουν ανοιχτά την Κυριακή τα καταστήματα

Μέχρι ποια ώρα θα παραμείνουν ανοιχτά την Κυριακή τα καταστήματα

Σήμερα Κυριακή 4 Νοεμβρίου άνοιξαν προαιρετικά τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ καθώς η σημερινή ημέρα συμπίπτει με την πρώτη Κυριακή του δεκαήμερου των ενδιάμεσων εκπτώσεων που ξεκίνησαν την 1η Νοεμβρίου.

Αναφορικά με το ωράριο των σούπερ μάρκετ προβλέπεται πως εκείνα που πρόκειται να λειτουργήσουν, θα ανοίξουν τις πόρτες τους για το κοινό από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, ενώ τα πολυκαταστήματα θα παρατείνουν τη λειτουργία τους δύο ώρες επιπλέον ολοκληρώνοντας το ωράριό τους στις 8 το βράδυ.

Να σημειωθεί πως το ωράριο των υπόλοιπων καταστημάτων ορίζεται από τους εκάστοτε εμπορικούς συλλόγους. 

Απεργία της ΟΙΥΕ

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, με απόφαση της Διοίκησής της, προκήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου ενάντια στο προγραμματισμένο για σήμερα άνοιγμα των καταστημάτων. Όπως σημειώνει, «η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές εντάσσεται στο συνολικό σχέδιο για την πλήρη απελευθέρωση των Κυριακών, μετά από επιταγή των δανειστών και των μεγαλοεργοδοτών. Είναι φανερό ότι, αν οι εργαζόμενοι δεν αντισταθούν, το ξήλωμα της Κυριακάτικης Αργίας θα συνεχιστεί διότι αυτό θέλουν οι μεγάλες αλυσίδες, οι πολυεθνικές, τα malls, τα εκπτωτικά χωριά.»

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έγιναν στην Ερμού, και αλλού από την ΟΙΥΕ, το ΠΑΜΕ και άλλα πρωτοβάθμια σωματεία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter