Μέχρι πότε θα τους ανεχόμαστε;

Μέχρι πότε θα τους ανεχόμαστε;

Τα θέματα που απασχολούν την πλειοψηφία των πολιτών αυτή την περίοδο είναι, η αβάστακτη ακρίβεια σε όλους τους τομείς και η δυσοσμία των υποκλοπών και παρακολουθήσεων που καμία σχέση δεν έχουν με ένα κράτος δικαίου, ενώ ξεπερνούν τα όρια της αστικής δημοκρατίας.

Όσο πλησιάζει ο χειμώνας ,όλο και πιο πολλοί πολίτες, φθάνουν στα όρια της απόγνωσης, γιατί αν δεν μπορούν να πληρώσουν τους εξωφρενικούς λογαριασμούς ρεύματος, πως θα ανταπεξέλθουν στην οικονομική επιβάρυνση της θέρμανσης ;Η κυβέρνηση ,έκανε μια σειρά εγκληματικών επιλογών και είδαμε τους λογαριασμούς του ρεύματος να ανεβαίνουν μήνα με το μήνα ,ενώ αφού δημιουργήθηκε αυτή η αδιέξοδη κατάσταση, επέλεξε την επιδοματική πολιτική χωρίς όριο διαφημίζοντας την ως το φοβερό κατόρθωμα. Είναι, αυτή η κυβέρνηση που ως αντιπολίτευση κατηγορούσε για επιδοματική πολιτική την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τώρα το μόνο που κάνει είναι να καμαρώνεται για τα επιδόματα που δίνει και για τις καινοτομίες του υπουργείου ψηφιακής πολιτικής γιατί σε μια σελίδα, βλέπουμε όλα τα επιδόματα που μπορούμε να πάρουμε.

Έτσι λοιπόν, έχουμε από την μια την βίαιη φτωχοποίηση και από την άλλη ,νοιώθουμε ανασφαλείς σχετικά με την διασφάλιση των ιδιωτικών μας συνομιλιών μιας και αυτές είναι διάτρητες, όταν μαθαίνουμε ότι παρακολουθούνται αρχηγοί κομμάτων του Ελληνικού κοινοβουλίου ,δημοσιογράφοι .Η κυβέρνηση αντί να απολογηθεί και να ζητήσει συγνώμη, συνεχίζει στο ίδιο αλαζονικό στυλ, επιχειρώντας άτσαλους και ατεκμηρίωτους συμψηφισμούς .Είναι προφανές, ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε όριο και η δημοκρατία στην χώρα απειλείται.

Αγωνιούμε, για την χώρα μας που τελεί υπό «καθεστώς», από μια κυβέρνηση που χαίρει της μεγαλύτερης εύνοιας της πλειοψηφίας των ΜΜΕ ,γιατί τους χαρίζει, τους επιχορηγεί ,καταθέτει νομοσχέδια που εξυπηρετούν τους καναλάρχες ως προς την λειτουργία τους ,για να τους έχει με το μέρος της, να παραπληροφορούν και να κοιμίζουν τους ακροατές. Ήδη, ξεκίνησαν οι ενημερωτικές δήθεν εκπομπές, οι οποίες εκτός του αστυνομικού ρεπορτάζ μας δείχνουν ανθρώπους που κακοπερνούν ,για να νοιώθουμε ότι εμείς είμαστε καλά .γιατί υπάρχουν και χειρότερα. Είναι γνωστό, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ποτέ τα ΜΜΕ με το μέρος του, αλλά είχε την κοινωνία που τον πίστευε και την ενεργοποιούσε . Τι συμβαίνει όμως, έχοντας την χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης και ο ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύεται ακόμη να βρει τον βηματισμό του, παρόλο την μεγάλη εγγραφή μελών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα Τσίπρα; Μήπως ο λόγος και οι προτάσεις δεν γίνονται πλήρως κατανοητά, μήπως κάτι πρέπει να αλλάξουν στο κόμμα προκειμένου να υπάρξει ενεργοποίηση;

Παρουσιάσθηκαν, δημοσκοπήσεις που δείχνουν την δυσαρέσκεια αλλά η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός ,παρουσιάζονται με 1εως 1,5 μονάδα απώλειας ,ενώ η αντιπολίτευση και ειδικότερα η αξιωματική αντιπολίτευση να μην μπορεί να απορροφήσει την δυσαρέσκεια του κόσμου. Ξέρουμε καλά όμως, πόσο «αντικειμενικές» είναι οι δημοσκοπήσεις και ότι εμφανίζονται όταν ζορίζεται η κυβέρνηση, για να αλλάξουν το κλίμα.

Γιατί όμως, ενώ συμβαίνουν τόσα αντικοινωνικά και αντιδημοκρατικά, που ακόμα και ο ξένος τύπος καυτηριάζει την έλλειψη δημοκρατίας στη χώρα μας, η κοινωνία που δεινοπαθεί και δεν βγάζει τον μήνα δεν αντιδρά; Που χάθηκε η ορμή και η διεκδίκηση, που πήγε η ανυπομονησία, όταν ακόμα και από την κυβέρνηση που τους έβγαλε από το μνημόνιο ήθελαν περισσότερα και γρήγορα; Μοιάζει σαν να υπάρχει ύπνωση ή καλύτερα ο καθένας να νοιάζεται για το εαυτό του και την οικογένεια του. Μήπως ο κόσμος έχασε τον ριζοσπαστισμό του, κουράστηκε και απογοητεύτηκε ;Μπορεί, όμως να είναι μια βουβή ορμή που στην κατάλληλη στιγμή θα εκτονωθεί και θα δώσει την απάντηση!

Η Ευαγγελία Μανιτσούδη είναι εκπαιδευτικός

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter