«Μέχρι σήμερα Σαμαράς και Γεωργιάδης σας απαγόρευαν να ονομάζετε τη γείτονα Β. Μακεδονία, τώρα δεν σας αφήνουν να πείτε και το ονοματεπώνυμο του ΠτΔ»

«Μέχρι σήμερα Σαμαράς και Γεωργιάδης σας απαγόρευαν να ονομάζετε τη γείτονα Β. Μακεδονία, τώρα δεν σας αφήνουν να πείτε και το ονοματεπώνυμο του ΠτΔ»

Κατά μέτωπο επίθεση στον Κυρ. Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός.

Τον παρουσίασε, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ως πολιτικά δέσμιο της ακραίας πτέρυγας του κόμματός του, με τον Κυρ. Μητσοτάκη να μην διαψεύδει καν το σενάριο πολιτικού deal κάτω από το τραπέζι με το ΚΙΝΑΛ.

Δείτε επίσης: Πρόκληση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Πρότεινε Παυλόπουλο για ΠτΔ 

Παίρνοντας τη σκυτάλη από την πρωτολογία του Κυρ. Μητσοτάκη, ο Αλ. Τσίπρας στηλίτευσε τις αντιφάσεις και αναδιπλώσεις του πολιτικού του αντιπάλου για την αναθεώρηση του άρθρου 32 του Συντάγματος. «Η άποψη που είχατε ήταν περί άμεσης εκλογής του ΠτΔ αν δεν προκύπτει ευρεία συναίνεση. Σήμερα, μιλάτε για θεσμική δυσαρμονία διότι ένα πρόεδρος που δεν θα βρίσκει συναίνεση στη Βουλή πώς θα την βρίσκει από τον λαό…» επισήμανε ο Αλ. Τσίπρας, αποκαλώντας ομολογία πολιτικής ιδιοτέλειας και σκοπιμότητας τα λεγόμενα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εν συνεχεία, πέρασε στην αφωνία του προέδρου της ΝΔ σχετικά με το ζήτημα επανεκλογής του Πρ. Παυλόπουλου αλλά και για το σενάριο που ανέδειξε ο ίδιος περί πολιτικής συναλλαγής κάτω από το τραπέζι με το ΚΙΝΑΛ. «Σας πέταξα το γάντι και όχι μόνο δεν το σηκώσατε, αλλά αποφύγατε σε 56 λεπτά ομιλίας να αναφέρετε ακόμα και το ονοματεπώνυμο του Προέδρου της Δημοκρατίας» είπε μεταξύ άλλων προς τον πρόεδρο της ΝΔ ο Αλ. Τσίπρας.

«Κύριε Μητσοτάκη μέχρι σήμερα είχα την αίσθηση ότι Σαμαράς και Γεωργιάδης δεν σας επιτρέπουν να ονομάζετε τη γείτονα χώρα Βόρεια Μακεδονία. Σήμερα, διαπιστώνω ότι δεν σας αφήνουν καν να πείτε το όνομα του ΠτΔ» σχολίασε και κατέληξε λέγοντας ότι η πτέρυγα του ΛΑΟΣ βάζει τον Κυρ. Μητσοτάκη να παίξει πολιτικά παιχνίδια.

Άψογος ο Παυλόπουλος αλλά κουβέντα για το αλισβερίσι

Κατά τη δευτερολογία του, ο Κυρ. Μητσοτάκης απάντησε σκωπτικά ότι σε λίγο ο πρωθυπουργός θα του ζητήσει να πει και το… ΑΦΜ του Πρ. Παυλόπουλου. «Έχω άριστη σχέση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον σέβομαι και τον εκτιμώ ιδιαίτερα και εκτελεί πολύ καλά τα καθήκοντά του»  αντέτεινε ο πρόεδρος της ΝΔ χωρίς όμως να ψελλίζει λέξη αναφορικά με το σενάριο υπόγειου deal ΝΔ – ΚΙΝΑΛ που ανέδειξε ο κ. Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός επανήλθε, βάζοντας τον κ. Μητσοτάκη στα σχοινιά. «Προκάλεσα πολλάκις τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει για το αν δεσμεύεται ότι θα στηρίξει την επανεκλογή του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν δεσμεύεται ο κ. Μητσοτάκης» συμπέρανε και έκλεισε λέγοντας: «Μπορεί να μας πείτε -πράγματι- το ΑΦΜ του ΠτΔ, αλλά δεν θα δεσμευτείτε ότι θα τον στηρίξετε γιατί έχετε κάνει άλλες συμφωνίες και γιατί έχετε μια πτέρυγα που δεν σας αφήνει. Καλά εσωκομματικά ξεμπερδέματα κ. Μητσοτάκη. Σας πιάσαμε με τη γίδα στην πλάτη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter