Μέχρι το τέλος του χρόνου θα κλείσουν τα ξενοδοχεία που λειτουργούν ως δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο

Συνολικά 683 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης.

Οκτώ ξενοδοχεία-δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο έκλεισαν, στο πλαίσιο του σχεδιασμού του υπουργείου Μετανάστευσης να σταματήσει ως το τέλος του έτους τη λειτουργία ξενοδοχειακών μονάδων στην ηπειρωτική Ελλάδα ως δομών.

Σήμερα έκλεισαν έξι δομές στα Γρεβενά και μία στη Φλώρινα, ενώ είχε προηγηθεί στα μέσα Ιουλίου το κλείσιμο της ξενοδοχειακής δομής φιλοξενίας στην Αργολίδα.

Στις δομές των Γρεβενών διέμεναν συνολικά 177 άτομα και στη Φλώρινα 43 άτομα, που, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ήδη μεταφέρθηκαν σε άλλους χώρους φιλοξενίας στην ενδοχώρα, στους οποίους υπήρχε αντίστοιχη διαθεσιμότητα, χωρίς να παρατίθενται περαιτέρω στοιχεία.

Μαζί με τους 463 διαμένοντες στη δομή της Αργολίδας, ο συνολικός αριθμός των αιτούντων άσυλο που μεταφέρθηκαν σε άλλες δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα ανέρχεται σε 683.

Συνολικά οι ξενοδοχειακές δομές φιλοξενίας ανέρχονταν σε 67 και μετά το κλείσιμο των επτά δομών σε Γρεβενά και Φλώρινα, καθώς και της δομής στην Αργολίδα που έκλεισε πρόσφατα, μειώθηκαν σε 59.

Ο σχεδιασμός του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου προβλέπει το κλείσιμο και των υπόλοιπων 59 ξενοδοχειακών δομών φιλοξενίας μεταναστών μέχρι το τέλος του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.