Μη σου βγει ο σημαιοφόρος Αλβανός και κουμπούρας …

Μεγάλο δράμα ζει η όμορφη και γραφική Κοζάνη. Οι γονείς του τάδε σχολείου, λέει το ρεπορτάζ, ξεσηκώθηκαν γιατί η κλήρωση για τους σημαιοφόρους των παρελάσεων έβγαλε έναν κουμπούρα μαθητή, και Αλβανό!

Και μάλιστα αυτός ο θρασύς… θα είναι σημαιοφόρος και στις 11 του Οκτώβρη που έχουν μια έξτρα παρέλαση ένεκα της τοπικής εορτής. 

Για την 25η Μαρτίου πάλι εξ Αλβανίας θα είναι η σημαιοφόρος, αλλά αυτή είναι αριστούχος. Οπότε δεν άνοιξε ρουθούνι!

Γιατί άντε να ανεχτούν το αλβανάκι, αλλά να μην είναι άριστος; Αν δηλαδή η κλήρωση έβγαζε ελληνάκι κουμπούρα τι θα λέγανε;

(Και) Αυτή είναι η εικόνα της Ελλάδας. Γονείς μισαλλόδοξοι, ρατσιστές ή απλώς πωρωμένοι που πληγώνουν ένα πιτσιρίκι της έκτης Δημοτικού γιατί δεν είναι δικός τους και γιατί προφανώς τα μανάρια τους είναι καλύτεροι μαθητές από το «μίασμα» που θα σηκώσει την ελληνική σημαία.

Ντρέπομαι και φοβάμαι !

Ντρέπομαι γι’ αυτούς τους αγράμματους τύπους και τους φοβάμαι!

Φοβάμαι ότι είναι πολλοί και παντού! Η Κοζάνη είναι η αφορμή.

Ίσως υπάρχουν και στο σχολείο του δικού μου παιδιού και αντιδράσουν κι αυτοί όταν θα γίνει η κλήρωση.

Φοβάμαι τους ρατσιστές που δεν καταλαβαίνουν τίποτα αλλά και τους δήθεν εθνικόφρονες που θα γεμίσουν δηλητήριο τα παιδιά τους με αφορμή αυτή τη βλακεία! Μιλάμε για παιδιά της πέμπτης δημοτικού!!!

Προσωπικά δεν θα ήθελα να γίνονται μαθητικές παρελάσεις! Άντε μόνο στο καρναβάλι, για να γελάνε τα παιδιά και οι γονείς που συμμετέχουν.

Πάρτε το χαμπάρι. Τα σχολεία μας πλέον είναι γεμάτα από παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα. Μεγαλώνουν στα ίδια πάρκα, στα ίδια πεζοδρόμια και πλατείες που παίζουν όλα μαζί. Πάνε το ένα στο σπίτι του άλλου για να παίξουν. Κάνουν εργασίες σε ομάδες στο σχολείο.

Τα παιδιά γελάνε και πονάνε στη δική τους γλώσσα! Αν δεν υπάρχει ένας κόπανος να τους κάνει κατήχηση δεν ασχολούνται με τις ρατσιστικές ανησυχίες των ...μεγάλων!

Είναι παιδιά αλλά μπορούν να μας διδάξουν πολλά: αρκεί να έχουμε τ’ αυτιά μας και το μυαλό μας ανοιχτό.

Ως γονείς κρατήστε το μίσος που μπορεί να υπάρχει μέσα σας για κάθε τι διαφορετικό μέσα σας! Δεν χρειάζεται να γίνουν τα παιδιά σας ίδια με σας!

Και ξέρεις, το δηλητήριο που χύνουν διάφοροι αμόρφωτοι, πωρωμένοι στα παιδιά διαχέεται πιο γρήγορα. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.