«Μήδεια»: Για 40 ώρες χωρίς ρεύμα χιλιάδες νοικοκυριά στην Αττική – «Μπαλάκι» οι ευθύνες

«Μήδεια»: Για 40 ώρες χωρίς ρεύμα χιλιάδες νοικοκυριά στην Αττική – «Μπαλάκι» οι ευθύνες

Περίπου 40 ώρες έχουν συμπληρώσει ορισμένα νοικοκυριά στα βόρεια προάστια χωρίς ρεύμα και κατά συνέπεια χωρίς θέρμανση την ώρα που οι θερμοκρασίες συνεχίζουν να είναι υπό το μηδέν. 

Η κυβέρνηση έδειξε για ακόμα μία φορά την ανικανότητά της να διαχειριστεί σωστά κρίσιμες καταστάσεις αφήνοντας δεκάδες νοικοκυριά αποκλεισμένα, στο έλεος του χιονιά πουλώντας την καραμέλα πως πρόκειται για πρωτοφανείς καταστάσεις. 

Τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν από την κακοκαιρία οι κάτοικοι της Δροσιάς, της Ροδόπολης, της Σταματάς, της Άνοιξης, της Εκάλης, του Αγίου Στεφάνου, του Παπάγου, του Διονύσου, καθώς και σε τμήματα της Κηφισιάς και της Νέας Ερυθραία.

Από το Διόνυσο


Ο όγκος του χιονιού που έπεσε τις προηγούμενες ώρες δημιούργησε πρωτόγνωρες καταστάσεις με στύλους της ΔΕΗ να έχουν καταρρεύσει, ενώ δεκάδες δέντρα έχουν επίσης κοπεί κλείνοντας δρόμους και καταστρέφοντας σταθμευμένα αυτοκίνητα.

«Σήμερα μέχρι αργά το βράδυ η συντριπτική πλειονότητα των βλαβών θα έχουν αποκατασταθεί, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα», υποσχέθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Σχετικά με το ρεύμα, ανέφερε ότι «τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ δίνουν μάχη σε όλη την Ελλάδα», υπογραμμίζοντας πως το πρόβλημα δεν είναι μόνο στην Αττική.

Υπολογίζεται ότι περίπου 250.000 νοικοκυριά σε 29 γειτονιές, στη βόρεια Αττική κυρίως παρέμειναν για ώρες βυθισμένες στο σκοτάδι ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρχαν προβλήματα και στην υδροδότηση. Νωρίτερα, η ΕΥΔΑΠ εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει ότι τα προβλήματα αποκαταστάθηκαν. 

Επίσης, αρκετά σπίτια μπορεί να διαθέτουν νερό και ηλεκτρικό αλλά αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το διαδίκτυο.

Προσπάθειες αποκατάστασης ζημιών στην Καισαριανή





Νωρίτερα, η ΔΕΔΔΗΕ σε συνέχεια της ενημέρωσης για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στο Δίκτυο η κακοκαιρία ανακοινώνει ότι το σύνολο του τεχνικού του προσωπικού στην Αττική, περί τα 440 άτομα, συνεχίζουν τις εργασίες αποκατάστασης στις περιοχές με προβλήματα ηλεκτροδότησης, κυρίως στα Βόρεια Προάστια του Νομού. Αναλυτικότερα, μέχρι αυτή την ώρα έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές σε 15 γραμμές Μέσης Τάσης από ένα σύνολο 43 γραμμών που παρουσιάζουν προβλήματα.

Οι κάτοικοι στα βόρεια της Αττικής έχουν βγει από νωρίς το πρωί στους δρόμους και με τα φτυάρια στα χέρια και με ό,τι άλλα μέσα διαθέτουν προσπαθούν να ξεθάψουν τα οχήματά τους από το χιόνι. Από το βράδυ της Τρίτης, συνεργεία του στρατού, καθώς και μονάδες της ΕΜΑΚ του Πυροσβεστικού Σώματος, έχουν ριχτεί στη μάχη της αποκατάστασης του μεγάλου προβλήματος της ηλεκτροδότησης στην Αττική.

Μετάθεση ευθυνών

Την ίδια ώρα, συνεχίζει τις προσπάθειες μετάθεσης των όποιων ευθυνών ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος από το πρωί δηλώνει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί πως για τα προβλήματα ηλεκτροδότησης αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο ΔΕΔΔΗΕ.

Μάλιστα, η περιφέρεια Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τον Διαχειριστεί να «αναλάβει τις ευθύνες του για τις διακοπές ρεύματος σε χιλιάδες νοικοκυριά».

«Είναι ανεπίτρεπτο σε αυτές τις ακραίες καιρικές συνθήκες να μένουν περίπου 250.000 νοικοκυριά για τόσες πολλές ώρες, χωρίς ρεύμα. Εξίσου ανεπίτρεπτο είναι κάποιοι να προσπαθούν να μεταθέσουν τις δικές τους ευθύνες. Μπορεί να είναι ακραία τα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν, αλλά ο κάθε φορέας οφείλει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και τώρα οφείλει να το κάνει και ο ΔΕΔΔΗΕ και να αποκαταστήσει άμεσα τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στις χιλιάδες οικογένειες» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter