Μήδεια: Με ευχές και συμβουλές έληξε η σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη

Μήδεια: Με ευχές και συμβουλές έληξε η σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη

Με ωραιοποίηση και μετατόπιση των ευθυνών -προσπαθώντας να κρύψουν την ολιγωρία κάτω από το λευκό χαλί του χιονιού- έληξε η σύσκεψη υπό των πρωθυπουργό μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα και την απουσία του κρατικού μηχανισμού.

Επιρρίπτοντας τις ευθύνες στις καιρικές συνθήκες και όχι στην έλλειψη προετοιμασίας, στελέχωσης και ενίσχυσης των υποδομών του κράτους για την αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών συνθηκών που είχαν προβλεφθεί ο πρωθυπουργός περιορίστηκε στη συμβουλή να προσέχουμε!

Το ένα φάουλ της κυβέρνησης ωστόσο διαδέχεται το άλλο, αφού η ίδια ανικανότητα εμφανίστηκε -με τραγικά αποτελέσματα- και στην απροθυμία της κυβέρνησης να ενισχύσει το ΕΣΥ και τη Δημόσια Υγεία για να αντιμετωπίσει την πανδημία.

Νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σε ευρεία σύσκεψη στη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για το συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από την κακοκαιρία.

«Νομίζω ότι είναι απολύτως σαφές ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι εδώ στην Αττική με ένα πολύ έντονο καιρικό φαινόμενο, το οποίο φαίνεται ότι θα κρατήσει μέχρι αύριο το πρωί, θα επηρεάσει την Αττική, επηρεάζει ήδη την Εύβοια και θα επηρεάσει και μέχρι αύριο το απόγευμα την Κρήτη. Συνιστούμε προφανώς μεγάλη προσοχή σε όλες τις μετακινήσεις. Να αποφεύγονται όλες οι περιττές μετακινήσεις. Ο κρατικός μηχανισμός κάνει το καλύτερο δυνατόν να κρατήσει τους δρόμους ανοιχτούς» είπε ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης

Επισήμανε ότι η μεγάλη έννοια της κυβέρνησης είναι η ηλεκτροδότηση και η αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν. «Ο ΔΕΔΔΗΕ κάνει το καλύτερο δυνατό» υπογράμμισε και πρόσθεσε «νομίζω ότι όλοι θα δείξουμε υπομονή για να αντιμετωπίσουμε ένα φαινόμενο το οποίο πράγματι είναι πρωτόγνωρο. Από εκεί και πέρα θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου και οι αρμόδιοι υπουργοί και η Πολιτική Προστασία θα σας ενημερώνουν αναλόγως».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το υπουργείο Υγείας θα ανακοινώσει το πώς θα γίνουν οι εμβολιασμοί που ακυρώθηκαν σήμερα ώστε να καλυφθούν τα χαμένα ραντεβού το συντομότερο δυνατόν, ειδικά αυτά που αφορούν τη δεύτερη δόση. «Και προφανώς όπως κάνουμε πάντα θα φροντίσουμε να αξιοποιήσουμε τα εμβόλια τα οποία έμειναν αδιάθετα μέσω του συστήματος που διαθέτουμε έτσι ώστε να μην πάει καμία δόση χαμένη» είπε, υπογραμμίζοντας «ότι η διαδικασία του εμβολιασμού είναι πάρα πολύ καλά οργανωμένη και θα αντιμετωπίσουμε την οποιοδήποτε δυσκολία, όπως το έχουμε κάνει μέχρι στιγμής».

«Από κει και πέρα επαναλαμβάνω μεγάλη προσοχή. Στα παιδιά μας ας χαρούν το χιόνι έχει και αυτή την ευχάριστη πτυχή πάντα, όμως, με προσοχή και να τονίσω για ακόμα μία φορά να αποφεύγουμε τις περιττές μετακινήσεις όσο αυτό είναι δυνατόν» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση επιχειρεί να διαχειριστεί καθαρά επικοινωνιακά την κακοκαιρία αδυνατώντας να σκεφθεί και να πράξει με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον και την πρόληψη.

Και μια σημείωση: Συνήθως το χειμώνα, χιονίζει! 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter