«Μήδεια»: Ο χιονιάς έφυγε τα προβλήματα έμειναν – Δεκάδες περιοχές παραμένουν χωρίς ρεύμα και νερό στην Αττική

«Μήδεια»: Ο χιονιάς έφυγε τα προβλήματα έμειναν – Δεκάδες περιοχές παραμένουν χωρίς ρεύμα και νερό στην Αττική
Μπορεί ο χιονιάς να έχει υποχωρήσει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ωστόσο, ο παγετός το κρύο και τα προβλήματα που άφησε πίσω του παραμένουν δυσκολεύοντας την ζωή των πολιτών και αποδεικνύοντας πως το «επιτελικό κράτος» με τους «αρίστους» απέτυχε και σε αυτή την περίπτωση.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πρωτοφανή κακοκαιρία, ενώ 250.000  νοικοκυριά σε 29 γειτονιές, στη βόρεια Αττική κυρίως βρίσκονται για ώρες βυθισμένες στο σκοτάδι, χωρίς να γνωρίζουν πότε θα επανέλθει η ηλεκτροδότηση ενώ ταπροβλήματα παραμένουν και στο νερό. Χιλιάδες νοικοκυριά έμειναν όλο το βράδυ χωρίς ηλεκτροδότηση ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, οι κάτοικοι κλείνουν περίπου 40 ώρες χωρίς ρεύμα και θέρμανση.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα παρουσιάζονται σε Δροσιά, Εκάλη, Άγιο Στέφανο, Άνοιξη, Παπάγου, καθώς και σε τμήματα της Κηφισιάς και της Νέας Ερυθραία. Ο Διόνυσος παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την Τρίτη για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν. Άγνωστο ωστόσο, παραμένει πότε θα επανέλθει το ρεύμα στις περιοχές αυτές.

Από το βράδυ της Τρίτης, συνεργεία του στρατού, καθώς και μονάδες της ΕΜΑΚ του Πυροσβεστικού Σώματος, από την Ελευσίνα, την Πάτρα, την Λαμία και τη Λάρισα, έχουν ριχτεί στη μάχη της αποκατάστασης του μεγάλου προβλήματος της ηλεκτροδότησης στην Αττική.

Άνοιξε η Εθνική – Λαμίας

Λόγω της υποχώρησης των φαινομένων, στις 4 τα ξημερώματα άνοιξε η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας έως τα όρια με τον Νομό Βοιωτίας για όλα τα οχήματα (ήταν να ανοίξει στις 7, δόθηκε 3 ώρες νωρίτερα).

Και νέα σύσκεψη

Από το πρωί πραγματοπιείται νέα τεχνική σύσκεψη στις 7:45 στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά. Σκοπός της σύσκεψης είναι η αποτίμηση της πορείας αποκατάστασης των προβλημάτων σε ηλεκτροδότηση και υδροδότηση που αντιμετωπίζουν περιοχές στην Αττική, σε συνέχεια της ενεργοποίησης Πολιτικής Προστασίας και Στρατού για την παροχή κάθε δυνατής συνδρομής, καθώς και ο προγραμματισμός των επόμενων δράσεων ως την πλήρη εξομάλυνση της κατάστασης. Στη σύσκεψη θα λάβουν, επίσης, μέρος ο γενικός διευθυντής συντονισμού της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου, ο Διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θεόδωρος Κολυδάς, καθώς και εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μετά το χιονιά… παγετό

Όσον αφορά τον καιρό, ισχυρός παγετός αναμένεται σε μεγάλο μέρος της χώρας μέχρι σήμερα το πρωί λόγω της κακοκαιρίας «Μήδειας», σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Στη Δυτική Μακεδονία, αλλά επίσης σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας αύριο θα επικρατήσει ολικός παγετός. Είναι αξιοσημείωτο ότι στο σύνολο σχεδόν της ηπειρωτικής χώρας, αλλά και σε σημαντικό μέρος της νησιωτικής Ελλάδας, θα σημειωθούν αρνητικές θερμοκρασίες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter