«Μήδεια»: Σε ποιες περιοχές της χώρας θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία

«Μήδεια»: Σε ποιες περιοχές της χώρας θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία

Σε πολλούς νομούς τη Δευτέρα δε θα λειτουργήσει καμιά σχολική βαθμίδα λόγω της κακοκαιρίας Mήδειας, των χιονοπτώσεων και του παγετού που πλήττει πολλές περιοχές της χώρας.

Ήπειρος

Στην κατάψυξη έχει μπει η Ήπειρος, με τον υδράργυρο να έχει κάνει βουτιά κάτω από το μηδέν και τις χιονοπτώσεις να συνεχίζονται στα ορεινά. Τη Δευτέρα τα σχολεία σε όλο τον νομό Ιωαννίνων, αλλά και στον ορεινό δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη στην Άρτα, θα παραμείνουν κλειστά.

Το χιόνι στις ορεινές περιοχές της Ηπείρου εξακολουθεί να πέφτει ασταμάτητα και να φτάνει ακόμα και το ένα μέτρο.

Η ΔΕΗ καταβάλει προσπάθειες για να αποκαταστήσει τις βλάβες στα Ζαγοροχώρια, ενώ ο δήμος Ιωαννιτών διανέμει δωρεάν νερό στους πολίτες, καθώς η βλάβη στο αντλιοστάσιο αναμένεται να επιδιορθωθεί έως αύριο.

Δυτική Μακεδονία

Εξαιτίας του χιονιού, των χαμηλών θερμοκρασιών και του ολικού παγετού που επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία, με απόφαση των δημάρχων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών, τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά, οι Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, τη Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 θα παραμείνουν κλειστά. Επίσης, κλειστοί θα παραμείνουν και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί.

Το ύψος του χιονιού στα πεδινά αγγίζει τα 30 εκατοστά, ενώ στα ορεινά πάνω από τα 800 μέτρα υψόμετρο, το χιόνι αγγίζει τα 45 cm.

Στις 18.00 το απόγευμα η θερμοκρασία στην Κοζάνη ήταν στους -7 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Φλώρινα στους – 10. Σύμφωνα με τις προγνώσεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, κατά τη διάρκεια της νύκτας αναμένεται να υπάρξει και νέα πτώση της θερμοκρασίας.

Λάρισα

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα, τα σχολεία στο νομό της Λάρισας, με αποφάσεις των δήμων, λόγω της κακοκαιρίας και της έντονης χιονόστρωσης που επικρατεί στην περιοχή.

Παράλληλα, κλειστοί θα παραμείνουν και οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί της πόλης της Λάρισας, ενώ η εκπαιδευτική διαδικασία στα σχολεία θα πραγματοποιηθεί με τηλεκπαίδευση.

Ηλεία

Κλειστές θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα, όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιφερειακή ενότητα Ηλείας, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη από τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλο, «εξαιτίας των συνθηκών παγετού που επικρατούν στην περιφερειακή ενότητα και δεδομένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων που αφορούν στη λειτουργία των σχολείων, λόγω covid-19».

Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης, «τα υγειονομικά δεδομένα σε συνδυασμό με τα ακραία καιρικά φαινόμενα, δεν μας επιτρέπουν να διακινδυνεύσουμε την ασφάλεια των μαθητών, των συνοδών τους και των εκπαιδευτικών τους», ενώ σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, θα επανεξεταστεί τη Δευτέρα η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας, και θα ληφθούν αποφάσεις για τη λειτουργία των σχολείων την Τρίτη.

Λέσβος και Χίος

Με απόφαση των δημάρχων Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη και Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης τη Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου.

Στη Χίο με απόφαση του δημάρχου Σταμάτη Κάρμαντζη κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης από αύριο, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, μέχρι και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου.

Με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου γίνεται γνωστό ότι η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά, πλην των τμημάτων της εθνικής οδού Κλειούς – Συκαμινιάς – ‘Αργενου, Κάπης – Πελόπης και Στύψης – Υψηλομέτωπου. Εκεί απαιτείται απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter