Μηδενικά τα κρούσματα κορονοϊού στην προσφυγική δομή που κλείνει ο Μηταράκης

Μηδενικά τα κρούσματα κορονοϊού στην προσφυγική δομή που κλείνει ο Μηταράκης

Τι κι αν η δημοτική δομή φιλοξενίας του Καρά Τεπέ αποτελεί το μοναδικό δείγμα προσφυγικής δομής για το οποίο μπορεί να είναι περήφανη η χώρα; 

Περισσότερα από 600 τεστ ταχείας εξέτασης για τη νόσο του κορονοϊού πραγματοποίησε χθες κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Κέντρο φιλοξενίας Καρά Τεπέ του Δήμου Μυτιλήνης. Εξετάστηκαν όλοι οι κάτοικοι του κέντρου άνω των 10 ετών και τα θετικά κρούσματα ήταν μηδενικά, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Πρόκειται για την παλιά δομή που ελέγχεται από τον Δήμο Μυτιλήνης και ο οποίος αποτελεί τη μοναδική δομή στη χώρα που θεωρείται μια από τις καλύτερες σε σχέση με τις συνθήκες διαβίωσης που προσφέρει στους διαμένοντες, οι οποίοι είναι στην πλειοψηφία τους οικογένειες, γυναίκες και παιδιά.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η δημοτική δομή του Καρά Τεπέ εδώ και μήνες είχε πάρει όλα τα απαιτούμενα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης όπως η τήρηση αποστάσεων και άλλα.

Λουκέτο εντός του 2020

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια δομή που λειτουργεί υπό άριστες συνθήκες και αποτελεί καταφύγιο για τις πιο ευάλωτες ομάδες προσφύγων και μεταναστών, η ηγεσία του υπουργείου Μετανάστευσης εμφανίζεται αποφασισμένο να της βάλει λουκέτο μέχρι το τέλος του 2020. Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του στην τοπική ιστοσελίδα stonisi.gr, ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης δήλωσε σχετικά με το δημοτικό κέντρο του Καρά Τεπέ ότι «η τελευταία μέρα της λειτουργίας του θα είναι η 31η Δεκεμβρίου και αυτό είναι ειλημμένη απόφαση».

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη δομή απέχει ελάχιστα από τη νέα θηριώδη «προσωρινή» δομή που δημιουργήθηκε στο Πεδίο Βολής του Καρά Τεπέ με σκοπό να φιλοξενήσει τους χιλιάδες εκτοπισμένους από τις πυρκαγιές στη Μόρια.

Πηγή: koutipandoras.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter