Μηδενικές οι περισσότερες δηλώσεις που υποβάλλονται στο TAXIS!

Μηδενικές οι περισσότερες δηλώσεις που υποβάλλονται στο TAXIS!

Σχεδόν το 60% των φορολογικών δηλώσεων που έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής είναι μηδενικό, δηλαδή οι φορολογούμενοι δεν θα πληρώσουν φόρο εισοδήματος, αλλά ούτε και θα πάρουν επιστροφή από την εφορία.

Αυτό δείχνουν τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) μέχρι στιγμής από την περασμένη Παρασκευή, 20 Απριλίου οπότε και άνοιξε το TAXIS. Συγκεκριμένα, από τις 45.305 δηλώσεις που έχουν υποβληθεί την τελευταία εβδομάδα, 26.664 δηλώσεις είναι μηδενικές, αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστό 58,85% επί των κατατεθειμένων φορολογικών δηλώσεων και που αφορούν βεβαίως στα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2017.

Κατά τα άλλα, για τις 12.100 δηλώσεις αντιστοιχεί συνολικός φόρος 6.140.678 ευρώ ή 507 ευρώ μέσος φόρος για όσους υπέβαλαν μέχρι στιγμής τη δήλωσή τους. Ο συγκεκριμένος αριθμός αντιστοιχεί στο 26,71% των φορολογικών δηλώσεων που κατατέθηκαν από την περασμένη Παρασκευή. Πλην όμως, 6.541 φορολογούμενοι έχουν να λαμβάνουν από την Εφορία ως επιστροφή 1,9 εκατ. ευρώ ή 303 ευρώ, κάτι είναι κι αυτό σε περίοδο κρίσης…

Υπενθυμίζεται ότι πλέον οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν τον φόρο τους και με τη χρήση πιστωτικών καρτών ακολουθώντας από το TAXIS πάντα, τα βήματα που έχει υποδείξει η ΑΑΔΕ.   

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter