Μήνυμα Αντώναρου προς Μητσοτάκη: Κανένα δημοκρατικό κόμμα δεν μπορεί να ξεπλένει ακροδεξιούς

Μήνυμα Αντώναρου προς Μητσοτάκη: Κανένα δημοκρατικό κόμμα δεν μπορεί να ξεπλένει ακροδεξιούς

Με αφορμή την πολιτική κρίση που ξέσπασε στη Γερμανία όπου οι Χριστιανοδημοκράτες της Θουριγγίας δέχθηκαν πολιτικά τη στήριξη των ακροδεξιών (ή και κρυπτονεοναζιστών) για την εκλογή πρωθυπουργού (ο οποίος υποχρεώθηκε σε παραίτηση), ο Ευάγγελος Αντώναρος, πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή προχώρησε σε σαφή προειδοποίηση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Σημειώνει μάλιστα πως η ενσωμάτωση ακροδεξιών θα πρέπει να αποκλειστεί από όλα τα δημοκρατικά κόμματα:

«Καμιά συνεργασία με ακροδεξιά κόμματα. Με οποιαδήποτε μορφή. Κανόνας για τα δημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης.

Εμείς τον αγνοούμε. Κι η Νέα Δημοκρατία πήρε ό τι χειρότερο υπήρχε στο ΛΑΟΣ ( με τον οποίο επί Καραμανλή αποκλείαμε οποιαδήποτε μορφής συνεργασία) και τους έκανε υπουργούς, αντιπροέδρους και κοινοβ. εκπροσώπους. Άντε και εις ανώτερα: Ας πάρουν και τα εξαπτέρυγα του Μιχαλολιάκου. Ντροπή!»

Σε δεύτερη ανάρτησή του μάλιστα αναφέρει:

«Σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε πρέπει.τα δημοκρατικά κόμματα να δείξουν την πόρτα εξόδου σε όσους επιχειρούν να τα αλώσουν εκ των έσω.»

Στην πρώτη του ανάρτηση ο κ. Αντώναρος αναφέρει:

Αυτα που γίνονται αυτές τις μέρες στη Γερμανία θα πρέπει να μας διδάξουν ΠΩΣ πρέπει να αντιμετωπίζουμε ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ τους ακροδεξιούς. Απλά: 1. Με πλήρες απαγορευτικό για την λεγόμενη ενσωμάτωση των ΣΤΕΛΕΧΩΝ τους ( όχι των απλών πολιτών) στο δυναμικό των δημοκρατικών κομμάτων και 2. Με άρνηση οποιασδήποτε μορφής συνεργασίας μαζί τους σε οποιοδήποτε επίπεδο.

Για να εξηγούμεθα: Η ουσιαστικά μεγαλύτερη κρίση που αντιμετωπίζει μεταπολεμικά η δημοκρατική Γερμανία κορυφώθηκε σήμερα με την ανακοίνωση της προέδρου των Χριστιανοδημοκρατών ( και υπουργού Άμυνας) ΑΚΚ που είχε εκλεγεί πριν από ένα χρόνο ότι δεν θα είναι υποψήφια για τη καγκελαρία και θα παραιτηθεί από την προεδρία του κόμματος.

Τι προηγήθηκε; Την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή του τοπικού κρατιδίου της Θουριγγίας εκλέχθηκε — αναπάντεχα — πρωθυπουργός ένας βουλευτής των Φιλελευθέρων με τις ψήφους των Χριστιανοδημοκρατών και της ακραίας ευρωσκεπτικιστικής ΑfD. Προκλήθηκε σάλος. Η καγκελάριος Μέρκελ από την Νότια Αφρική όπου βρισκόταν είπε ότι αυτή η σύμπλευση είναι “ασυγχώρητη”, επιτίμησε την τοπική οργάνωση του κόμματος και ζήτησε άμεση παραίτηση του τοπικού πρωθυπουργού ο οποίος ΚΑΙ παραιτήθηκε. Η Μέρκελ απέκλεισε οποιαδήποτε συνεργασία με την ΑfD. Και φυσικά η κριτική έπεσε στην ΑΚΚ που ως πρόεδρος του κόμματος προφανώς δεν μπόρεσε να ελέγξει την τοπική οργάνωση.

Έτσι πρέπει να γίνεται. Χωρίς εξαιρέσεις. Καμιά συνεργασία με ακροδεξιά κόμματα. Με οποιαδήποτε μορφή. Κανόνας για τα δημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης.

Εμείς τον αγνοούμε. Κι η Νέα Δημοκρατία πήρε ό τι χειρότερο υπήρχε στο ΛΑΟΣ ( με τον οποίο επί Καραμανλή αποκλείαμε οποιαδήποτε μορφής συνεργασία) και τους έκανε υπουργούς, αντιπροέδρους και κοινοβ. εκπροσώπους. Άντε και εις ανώτερα: Ας πάρουν και τα εξαπτέρυγα του Μιχαλολιάκου. Ντροπή!

https://www.facebook.com/evangelos.antonaros/posts/2610209052590444

Σε δεύτερη ανάρτησή του ο Ευάγγελος Αντώναρος επισημαίνει:

Καμιά συνεργασία με την άκρα δεξιά.

Όχι σε ενσωμάτωση όσων έκαναν “πολιτική καρριέρα” εκει.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε πρέπει.τα δημοκρατικά κόμματα να δείξουν την πόρτα εξόδου σε όσους επιχειρούν να τα αλώσουν εκ των έσω.

https://www.facebook.com/evangelos.antonaros/posts/2610221962589153

Καμμια συνεργασία με την ακρα δεξιά.
Οχι σε ενσωματωση όσων έκαναν "πολιτική καρριέρα" εκει.
Σήμερα περισσότερο απο ποτέ…

Gepostet von Evangelos Antonaros am Montag, 10. Februar 2020

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter