Μήνυμα Μακρόν στα ελληνικά: «Αλληλεγγύη σε Ελλάδα και Κύπρο για τις τουρκικές παραβάσεις»

Μήνυμα Μακρόν στα ελληνικά: «Αλληλεγγύη σε Ελλάδα και Κύπρο για τις τουρκικές παραβάσεις»

Ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης στην Ελλάδα και στην Κύπρο, με αφορμή την τουρκική προκλητικότητα, στέλνει ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

Με ανάρτησή του στο Facebook, γραμμένη στα ελληνικά, τονίζει πως: «δεν πρέπει να δεχτούμε να απειλείται ο θαλάσσιος χώρος ενός κράτους μέλους της ΕΕ», και προσθέτει πως: «η Ευρώπη οφείλει να προασπίσει την κυριαρχία της» και υπογραμμίζει: «Ας μην αφήσουμε την ασφάλειά μας στη Μεσόγειο στα χέρια άλλων παραγόντων».

Τέλος, κάνει αναφορά στο θέμα της Λιβύης, υπογραμμίζοντας: «δεν μπορούμε να αφήσουμε άλλες δυνάμεις να παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γάλλου προέδρου:

Η Ευρώπη πρέπει να προβεί σε μια ενδελεχή εξέταση των ζητημάτων ασφάλειας στη Μεσόγειο. Θα συγκαλέσω προσεχώς μια διάσκεψη των χωρών του Νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη Μεσόγειο, τα ενεργειακά θέματα και τα ζητήματα ασφάλειας είναι θεμελιώδους σημασίας. Μετατρέπονται σε αντικείμενο διαμάχης από δυνάμεις που αναδεικνύονται ολοένα και περισσότερο και απέναντι στις οποίες η Ευρωπαϊκή Ένωση ασκεί ακόμη ελάχιστη επιρροή. Η Ευρώπη οφείλει να προασπίσει την κυριαρχία της.

Ας μην αφήσουμε την ασφάλειά μας στη Μεσόγειο στα χέρια άλλων παραγόντων. Για μια ακόμη φορά, θέλω να εκφράσω την πλήρη αλληλεγγύη της Γαλλίας προς την Κύπρο και την Ελλάδα απέναντι στις τουρκικές παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων τους. Δεν πρέπει να δεχτούμε να απειλείται ο θαλάσσιος χώρος ενός κράτους μέλους της ΕΕ.

Στη Λιβύη, δεν μπορούμε να αφήσουμε άλλες δυνάμεις να παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων. Η επιχείρηση Irini αποτελεί μια από τις απαντήσεις της Ευρώπης. Είναι απαραίτητο να ενισχυθεί περαιτέρω.

https://www.facebook.com/EmmanuelMacron/posts/2842476725984895

Αιχμές Κατρούγκαλου για τη στάση Μητσοτάκη

Σαφείς αιχμές για τη διπλωματία της κυβέρνησης Μητσοτάκη αφήνει ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μετά την πρωτοβουλία του Προέδρου Μακρόν να συγκαλέσει την διάσκεψη των χωρών του Νότου, ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, με ανάρτηση στο Twtiter, απευθύνει ερώτημα προς τον πρωθυπουργο: «Δεν έπρεπε εδώ και καιρό να έχει ζητήσει τη σύγκληση (σ.σ.διάσκεψης των χωρών του Νότου) της ο κ. Μητσοτάκης;»

Συγκεκριμένα, ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρει: «Ο Πρόεδρος Μακρόν προανήγγειλε σύγκληση της διάσκεψης των χωρών του Νότου. Πρόκειται για πρωτοβουλία πολυμερούς διπλωματίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που παραμελήθηκε πλήρως και αδικαιολόγητα από τη ΝΔ. Δεν έπρεπε εδώ και καιρό να έχει ζητήσει τη σύγκληση της ο κ. Μητσοτάκης;».

Δείτε επίσης: Αιχμές Κατρούγκαλου για Μητσοτάκη: Γιατί δεν ζήτησε σύγκληση της διάσκεψης των χωρών του Νότου;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter