Μήνυμα στήριξης του Τουσκ στην Κύπρο για τις τουρκικές προκλήσεις

Μήνυμα στήριξης του Τουσκ στην Κύπρο για τις τουρκικές προκλήσεις

Νέο σαφές μήνυμα στήριξης της Κύπρου έναντι της συνεχιζόμενης τουρκικής κλιμάκωσης και αμφισβήτησης της κυριαρχίας της, στέλνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

«Παρά τις καλύτερες προθέσεις μας να διατηρήσουμε καλές σχέσεις γειτονίας με την Τουρκία, η συνεχιζόμενη κλιμάκωση και αμφισβήτηση της κυριαρχίας του κράτους-μέλους της Κύπρου θα οδηγήσει αναπόφευκτα την ΕΕ να ανταποκριθεί με πλήρη αλληλεγγύη όπως συμφωνήθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο» έγραψε σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο πρόεδρος της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ.

Η ανάρτηση του Ντόναλντ Τουσκ στα αγγλικά: «Despite our best intentions to keep good neighbourly relations with Turkey, its continued escalation and challenge to the sovereignty of our Member State Cyprus will inevitably lead the EU to respond in full solidarity as agreed by #EUCO».

Την ίδια ώρα, το ΚΥΠΕ μεταδίδει ότι πλοία και αεροσκάφη του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας συνεχίζουν να συνοδεύουν τα γεωτρύπανα Γιαβούζ και Φατίχ καθώς και το ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με τη δήλωση του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας που ανακοινώθηκε μέσω Twitter, “τα πλοία και αεροπορικά μέσα των Ναυτικών Πολεμικών μας δυνάμεων συνεχίζουν να συνοδεύουν τα γεωτρύπανά μας Γιαβούζ και Φατίχ καθώς και το ερευνητικό μας πλοίο Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter