Μήνυμα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την Ημέρα της Μητέρας

Μήνυμα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την Ημέρα της Μητέρας

Με την ανάρτηση δυο προσωπικών της φωτογραφιών στο facebook, στις οποίες απεικονίζεται ίδια μαζί με την κόρη, τη μητέρα και την γιαγιά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στέλνει το δικό της μήνυμα για την σημερινή Ημέρα της Μητέρας.

Η κ. Σακελλαροπούλου σημειώνει ότι είχε την ευτυχία να γευτεί την ιδιαίτερη σχέση με κάθε μια απ’ αυτές και να συνειδητοποιήσει, μεγαλώνοντας, πόσο μας καθορίζει ο μητρικός δεσμός, πόσο σημαντικά επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο συνδεόμαστε με τον κόσμο.

Επισημαίνει, επίσης, ότι βιολογική ή θετή, η μητέρα είναι εκείνη που παρέχει προστασία, ασφάλεια, αγάπη, στοργή, αυθεντία, εκείνη που συνενώνει με τον μοναδικό της, κάθε φορά, τρόπο, το σωματικό, το ψυχικό και το κοινωνικό στοιχείο, τα οποία δομούν τον σύνθετο εαυτό μας.

«Είναι εκείνη στην οποία αναφερόμαστε, συνειδητά ή ασυνείδητα, σε κάθε στιγμή της ζωής μας, εκείνη που συνεχίζει να είναι δίπλα μας ακόμα κι όταν δεν υπάρχει πια» προσθέτει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Παράλληλα, τονίζει ότι φέτος γιορτάζουμε την Ημέρα της Μητέρας στις πρωτοφανείς συνθήκες της πανδημίας, συνθήκες που καθιστούν ακόμα πιο σύνθετο τον ρόλο της. «Εργαζόμενες μητέρες με μικρά παιδιά στο σπίτι και αυξημένες επαγγελματικές και οικιακές υποχρεώσεις, ηλικιωμένες ή ευπαθείς μητέρες και γιαγιάδες απομονωμένες από τα παιδιά και τα εγγόνια τους, μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών, μητέρες παιδιών με σοβαρά προβλήματα υγείας, επωμίσθηκαν μεγάλο ψυχικό φορτίο αυτό το διάστημα» υπογραμμίζει η κ. Σακελλαροπούλου και καταλήγει σημειώνοντας: 

«Νιώθουμε τις αγωνίες και τους φόβους τους, συμμεριζόμαστε τις ελπίδες και τις προσδοκίες τους, σεβόμαστε και τιμάμε την αντοχή, το σθένος και την ανιδιοτελή τους προσφορά. Αντλούμε δύναμη από την παρουσία τους και αισιοδοξία από το παράδειγμά τους. Κάθε μέρα είναι δική τους».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter