Μήνυμα της Παλαιστινιακής Αρχής για τη Διεθνή Ημέρα Υποστήριξης Θυμάτων Βασανιστηρίων

Στο δικαίωμα των Παλαιστινίων να απολαμβάνουν προστασία και να μην εκτίθενται σε απειλές κατά της ζωής και της ασφάλειάς τους υπό την αποικιακή κατοχή, αναφέρεται το Παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Υποστήριξης Θυμάτων Βασανιστηρίων.

Μεταξύ άλλων υπογραμμίζει ότι οι Παλαιστίνιοι έχουν υποστεί τρόμο, ανασφάλεια και αδικία από την πλευρά του Ισραήλ που ξεκίνησε πριν από 55 χρόνια. Προσθέτει δε, ότι οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής κρατούν περισσότερους από 4.600 Παλαιστίνιους, μεταξύ των οποίων 180 παιδιά, 39 γυναίκες και 373 υπό αυθαίρετη κράτηση, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.

Μάλιστα, καλεί τη διεθνή κοινότητα να κάνει ο,τι είναι δυνατό για να εφαρμοστεί ο νόμος και να διαφυλαχθεί το δικαίωμα των ανθρώπων της Παλαιστίνης στη ζωή οι οποίοι υπόκεινται «απάνθρωπες πρακτικές» και παράνομες ενέργειες από το Ισραήλ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.