Μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη

Μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη

“Τιμούμε τη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, του αγωνιστή της Αριστεράς που θυσιάστηκε για την Ειρήνη και τη Δημοκρατία στον τόπο μας”, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμά του για της επέτειο από την δολοφονία του μεγάλου αγωνιστή, γρηγόρη Λαμπράκη

 “Η δολοφονία του Λαμπράκη φέρει το στίγμα της μετεμφυλιακής Ελλάδας, μιας Ελλάδας που χαρακτηρίστηκε από την ανεξέλεγκτη δράση των παρακρατικών οργανώσεων, τις διώξεις σε βάρος των δημοκρατικών πολιτών, τη νόθευση της λαϊκής βούλησης”, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: “Όμως η δολοφονία του Λαμπράκη άνοιξε μια νέα σελίδα δημοκρατικής αντίστασης. Ήταν ένα συγκλονιστικό γεγονός που βοήθησε τον λαό μας να συνειδητοποιήσει πόσο καθοριστική σημασία για την πορεία μιας χώρας, έχει η υπεράσπιση της Δημοκρατίας. Στα χνάρια αυτής της παράδοσης βαδίζουμε σήμερα, με την πεποίθηση ότι η αδιάλλακτη υπεράσπιση της Δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα είναι ο καλύτερος και πιο ειλικρινής φόρος τιμής στον Γρηγόρη Λαμπράκη”.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Γρηγόρης Λαμπράκης Ζει και διακηρύσσει: Ποτέ πια πόλεμος – Ποτέ πια φασισμός» 

«Ποτέ πια πόλεμος, ποτέ πια φασισμός», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε μήνυμά του για τα 54 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη και σημειώνει πως ο καλύτερος φόρος τιμής στο πρόσωπό του, είναι η συμμετοχή στους κοινωνικούς και αντιπολεμικούς αγώνες, η διεκδίκηση μιας άλλης Ελλάδας σε μια Ευρώπη απαλλαγμένη από το νεοφιλελευθερισμό, τον πόλεμο, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία.

«Σε μια περίοδο που πολλοί πόλεμοι μαίνονται διεθνώς, η μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη αποτελεί πηγή εγρήγορσης και κινητοποίησης υπέρ της ειρήνης, του αφοπλισμού, της κοινωνικής και διεθνούς αλληλεγγύης. Πενήντα τέσσερα χρόνια μετά τη στυγερή δολοφονία του από το παρακράτος, ο αντιστασιακός Γρηγόρης Λαμπράκης Ζει και διακηρύσσει “ποτέ πια πόλεμος – ποτέ πια φασισμός”», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Στο πρόσωπο του Γρηγόρη Λαμπράκη, τιμούμε τον βουλευτή της Αριστεράς, τον πεζοπόρο του Μαραθώνα και του Ολντερμάστον, τον αντιμιλιταριστή, τον πολυβαλκανιονίκη και πρωταθλητή Ελλάδας στον στίβο. Δεν ξεχνάμε ότι η δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη υπήρξε το έναυσμα για ένα από τα μεγαλύτερα κινήματα δημοκρατικής αναγέννησης και κοινωνικής αφύπνισης στη χώρα μας, που βρήκε ιδιαίτερη απήχηση στη νέα γενιά και ανακόπηκε από τη δικτατορία των συνταγματαρχών» υπογραμμίζει η Κουμουνδούρου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter