Μήνυμα Τσίπρα σε Στουρνάρα: Θα διαψευστείτε και πάλι, η χώρα βγήκε από τα μνημόνια (video)

Μήνυμα Τσίπρα σε Στουρνάρα: Θα διαψευστείτε και πάλι, η χώρα βγήκε από τα μνημόνια (video)

Μήνυμα στον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα και στη Νέα Δημοκρατία, ότι η χώρα έχει βγει οριστικά από τα μνημόνια, δεν χρειάζεται πιστοληπτική γραμμή στήριξης, ούτε περικοπή των συντάξεων και όσοι εμμέσως πλην σαφώς επαναφέρουν τα σχετικά θέματα θα διαψευστούν για μία ακόμη φορά, έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός αφού σημείωσε ότι μέχρι τέλος του έτους θα γίνουν πράξη όλες οι εξαγγελίες στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ανέφερε, φωτογραφίζοντας τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος: 

«Όσο τώρα για ορισμένους κατ’ εξακολούθηση ίδια διαψευδόμενους από τις εξελίξεις εγχώριους θεσμικούς παράγοντες που επιμένουν σε κινδυνολογικές παρεμβάσεις θα τους συνιστούσα για το δικό τους καλό και για τη δική τους αξιοπιστία να είναι λίγο πιο προσεκτικοί». 

Αναφερόμενος τη συμφωνία των Πρεσπών ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μία βαθιά προοδευτική επιλογή “η οποία αναβαθμίζει τη θέση της χώρας, της επιτρέπει να διατηρείται τόσο τις στρατηγικές της συμμαχίες όσο όμως και να διατηρεί ανοιχτούς διαύλους συνεργασίας κυρίως όμως είναι μία πατριωτική πολιτική επιλογή”.

Για το Κυπριακό, τόνισε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει με σταθερότητα τη δίκαιη επίλυση του Κυπριακού, χωρίς κατοχικά στρατεύματα, χωρίς το αναχρονιστικό καθεστώς των εγγυήσεων από τρίτες δυνάμεις. “Η εξωτερική μας πολιτική στα κρίσιμα εθνικά μας θέματα είναι σταθερή. Δεν είναι άλλη στο Νότο και άλλη στο Βορρά”, επισήμανε.

Την πεποίθηση ότι στις εθνικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει νέα ισχυρή εντολή “για να συνεχίσουμε αυτό το μεγάλο ταξίδι για την αξιοπρέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη, που ξεκινήσαμε μαζί από το 2015”, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

Δύο είναι οι βασικές προτεραιότητες της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, όπως τις παρουσίασε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

-Πρώτον, να συγκροτήσουμε και να στηρίξουμε συνδυασμούς και υποψηφίους με ριζοσπαστικό και αριστερό πρόσημο. Συνδυασμούς και υποψηφίους, που είναι γειωμένοι στις τοπικές κοινωνίες, τα κινήματα και τους αγώνες.

-Δεύτερον, να αναζητήσουμε συμμαχίες και προγραμματικές συγκλίσεις με συνδυασμούς και υποψηφίους του ευρύτερου προοδευτικού χώρου. Ανθρώπους έντιμους, με γνώση, έργο και αποδοχή από τις τοπικές κοινωνίες.

Ως προς τις Περιφέρειες είπε ότι μέσα στο Νοέμβριο θα καταλήξει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά από σχετική συνεδρίαση και της Κ.Ε, στους υποψηφίους που θα στηρίξει.

Τέλος, η πεποίθηση του Αλ. Τσίπρα για ολοκλήρωση της θητείας αυτής της κυβέρνησης, μαζί και το… πέταγμα του γαντιού στον αντίπαλό του, πρόεδρο της ΝΔ, να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, ήταν ένα από τα σημεία που χειροκροτήθηκαν ιδιαιτέρως.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter