Μήνυμα Τσίπρα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είναι καλή η συζήτηση που γίνεται στα social media

Μήνυμα Τσίπρα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είναι καλή η συζήτηση που γίνεται στα social media

Μήνυμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή διευρυμένη συνεδρίαση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μαζί με τα στελέχη του λεγόμενου «πρωινού καφέ».

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στις δημόσιες αντιπαραθέσεις των τελευταίων ημερών μέσω δημοσιευμάτων κυρίως στον ηλεκτρονικό Τύπο είπε πως σήμερα κάναμε μια πολύ καλή συζήτηση σε αντίθεση με τη συζήτηση που διεξάγεται το τελευταίο διάστημα στα social media.

Τελικά στη συνεδρίαση, μετά από ενημέρωση που έγινε από τον Γιώργο Κατρούγκαλο και τον Βαγγέλη Καλπαδάκη, αποφασίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία της Τετάρτης στη Βουλή για τις συμφωνίες Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με Κάιρο και Ρώμη στην μεν πρώτη οι βουλευτές του κόμματος να ψηφίσουν «παρών» και σε δεύτερη (με Ιταλία) «ναι».

Ο λόγος που επελέγη το «παρόν» για τη συμφωνία με την Αίγυπτο είναι το γεγονός ότι παρά την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ δεν δόθηκαν από την κυβέρνηση πειστικές απαντήσεις γιατί η τμηματική Συμφωνία άφησε εκτός όλη την θαλάσσια περιοχή ανατολικότερα του 28ου μεσημβρινού. Ωστόσο στον ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζουν αφενός ότι υπήρχε πίεση για μια Συμφωνία με την Αίγυπτο που θα «ακύρωνε» το τουρκολυβικό μνημόνιο αφετέρου ότι η αντίδραση της Τουρκίας στη Συμφωνία Ελλάδος – Αιγύπτου είναι σφοδρή, έτσι επελέγη το «παρών» αντί του «όχι».

Τέλος, σύμφωνα με κορυφαία στελέχη του κόμματος ούτε στη σημερινή συνεδρίαση αλλά ούτε και το τελευταίο διάστημα δεν έγινε κάποια συζήτηση για τη διεξαγωγή του Τακτικού Συνεδρίου του κόμματος που εκκρεμή λόγω περιοριστικών μέτρων.  

Διαβάστε επίσης

«Ναι» στη συμφωνία με την Ιταλία – «Παρών» σε αυτή με την Αίγυπτο από τον ΣΥΡΙΖΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter