Μήνυμα Τσίπρα στην Τουρκία από το ακριτικό Καστελόριζο

Μήνυμα Τσίπρα στην Τουρκία από το ακριτικό Καστελόριζο

Στο ακριτικό Καστελόριζο βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου στις 11:00 να εγκαινιάσει τη μονάδα αφαλάτωσης του νησιού. 

Μία ημέρα μετά τη χθεσινή, το λιγότερο περίεργη, δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού Μπ. Γιλντιρίμ ότι η Τουρκία κατέβασε Ελληνική σημαία από βραχονησίδα στο Αιγαίο (πιθανότατα τη βραχονησίδα μικρή Ανθρωποφάς), η παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού έχει συμβολική παρουσία.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί στις τουρκικές προκλήσεις (το Καστελόριζο άλλωστε βρίσκεται στον πυρήνα των τουρκικών διεκδικήσεων) χωρίς ωστόσο να πέσει στην παγίδα των αντεγκλήσεων και των εντάσεων κάτι που φρόντισε να καταστήσει σαφές χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών.

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχτεί τη θεωρία των “γκρίζων ζωνών”» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και χαρακτήρισε “προκλητική” και “καταδικαστέα” τη δήλωση Γιλντιρίμ.

Ουδείς άλλωστε πρέπει να ξεχνά ότι μόλις προ ημερών ο Τούρκος πρωθυπουργός στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον κ. Τσίπρα είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι σύντομα θα οριστεί το κατηγορητήριο για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Ανδριανούπολη και ο αρμόδιος εισαγγελέας θα εκδώσει την απόφασή του. Μέχρι τότε θα ήταν σκόπιμο να κρατηθούν χαμηλά οι όποιοι τόνοι.

Από το Καστελόριζο (από εκεί ο τότε πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου τον Απρίλιο του 2010 ανακοίνωσε την είσοδο της χώρας στον μηχανισμό στήριξης) ο κ. Τσίπρας θα αναφερθεί στην έξοδο της χώρας τον ερχόμενο Αύγουστο από τα προγράμματα στήριξης – μνημόνια που όπως θα πει θα είναι «καθαρή» και χωρίς προληπτική γραμμή στήριξης.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Ρόδο, στο πλαίσιο των εργασιών του 13ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση του Νοτίου Αιγαίου.

Στις 18:00 θα προεδρεύσει σε σύσκεψη με τους Υπουργούς που συμμετέχουν στο 13ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στις 19:30 θα απευθύνει την κεντρική ομιλία του στο Συνέδριο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter