Μήνυμα Τζανακόπουλου για «σταδιακή» διαμόρφωση των συνθηκών για έξοδο στις αγορές

Από το βήμα της τέταρτης ετήσιας οικονομικής διάσκεψης της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), που πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο υπουργός Επικρατείας & κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος έστειλε για ακόμη μία φορά, μήνυμα στους Θεσμούς, ότι πρέπει, εδώ και τώρα, να βρεθεί μια συνολική λύση στο Ελληνικό πρόβλημα χρέους, που θα επαναφέρει τη χώρα στην κανονικότητα των αγορών.

Ωστόσο ο κ. Τζανακόπουλος, με προσεκτικό τρόπο, φρόντισε να κρατήσει αποστάσεις από την πιθανότητα να βγει σήμερα «λευκός καπνός» στις Βρυξέλλες, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «οι συνθήκες για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές και την ουσιαστική ανάκτηση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία διαμορφώνονται σταδιακά σήμερα».

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, «αυτό το ασφαλές και σταθερό περιβάλλον που διαμορφώνεται, είναι θεμελιώδες στοιχείο για να πετύχει η Ελλάδα υψηλούς και βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης, στα επόμενα χρόνια. Οι δυνατότητες είναι πολλές και το ενδιαφέρον, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας, είναι μεγάλο. Μια ματιά στις τιμές των ελληνικών ομολόγων, τα οποία βρίσκονται σε χαμηλό επταετίας, αποδεικνύει τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και το εύρος των δυνατοτήτων που αυτή έχει το επόμενο διάστημα».

Αναφερόμενος στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, στις 16:00, ο κ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για «μια πάρα πολύ κρίσιμη συνεδρίαση», στην οποία συζητείται «η αντίφαση μεταξύ της γερμανικής πολιτικής, που θέλει τους σκληρούς, δημοσιονομικούς περιορισμούς και είναι εξαιρετικά επιφυλακτική σε οποιαδήποτε συζήτηση για την αναδιάρθρωση τους ελληνικού χρέους, καθώς θεωρεί ότι δημιουργεί έναν ηθικό κίνδυνο για τις υπόλοιπες χώρες, με υψηλά χρέη και από την άλλη το ΔΝΤ, το οποίο, αν και επιμένει σε μια πολύ σκληρή και επιθετική λιτότητα, από την αρχή της κρίσης, θέτει το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, έτσι ώστε να διαμορφωθεί ένας καθαρός διάδρομος για την ελληνική οικονομία. Αυτή η αντίθεση είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων, μετά την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε πριν από ορισμένες εβδομάδες».

«Ευελπιστούμε ότι στο σημερινό Eurogroup, θα μπορέσουν να γεφυρωθούν οι πραγματικές διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών και με τη σταθερή και επίμονη παρέμβαση της κυβέρνησης, να καταλήξουμε σε μια συνολική συμφωνία για το ελληνικό χρέος», κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.